Profesorii fac cozi uriașe la Madrid pentru a se testa înainte de școală

Mii de cadre didactice au format cozi uriașe în Madrid, ca să facă gratuit testul COVID-19. Testarea trebuie făcută până luni, iar oamenii sunt furioși că au fost anunțați cu doar câteva ore înainte.

separator

Din cauza aglomerației, unul dintre cele cinci centre de testare a fost închis, transmite digi24.ro.

Autoritățile vor să testeze până la începutul anului școlar 100.000 de elevi și cadre medicale.

„Starea sănătăţii publice şi evoluţia epidemiei la Madrid ne îngrijorează”, a declarat premierul Pedro Sanchez.

În condițiile exploziei numărului de cazuri din Spania, Pedro Sanchez a pus la dispoziţia regiunilor, săptămâna trecută, 2.000 de militari pentru a le ajuta să urmărească noile cazuri de COVID-19.

Pentru moment, 11 din cele 17 regiuni au făcut apel la militari, printre care şi regiunea Madrid, guvernată de conservatori, care a cerut ajutorul a 150 de soldaţi.

Spania a fost una dintre cele mai afectate ţări din Europa de epidemie în primăvară, înainte de introducerea unora dintre cele mai stricte măsuri din lume, care i-a permis să ţină apoi cazurile sub control.

Însă de când izolarea a fost în totalitate ridicată la 21 iunie, epidemia a revenit în forţă, cu o explozie de cazuri legată în special de reuniunile familiale sau de ieşirile nocturne.

Cel mai recent bilanţ al Ministerului Sănătăţii, publicat luni, a relevat peste 23.000 de noi cazuri de vineri şi un total de 462.858 de cazuri detectate de la începutul epidemiei.

Peste 29.000 de persoane au murit oficial din cauza COVID-19 în Spania de la începutul epidemiei, unul dintre cele mai ridicate bilanţuri din lume.

O fotografie cu Gigi Hadid însărcinată a adunat peste 3 milioane de like-uri în doar o oră
Articolul anterior
Cercetători: virusul e foarte transmisibil în spațiile închise
Articolul următor
Alte articole interesante