Profit record pentru băncile din Republica Moldova! Creditele scumpe le-au adus profituri

Băncile din Republica Moldova au înregistrat un profit net considerabil în perioada ianuarie-septembrie 2023, conform datelor furnizate de Banca Națională a Moldovei. Această perioadă a însemnat o creștere semnificativă a profitului net, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, înregistrându-se un câștig total de 3 miliarde 355,2 milioane de lei. Acest lucru reprezintă o creștere de 508,7 milioane de lei, sau 17,9%, față de aceeași perioadă a anului 2022, scrie bani.md.

Toate cele 11 bănci din Republica Moldova au raportat profituri în primele nouă luni ale anului 2023. Din totalul profitului net, aproximativ 2 miliarde 921,4 milioane de lei, reprezentând 87,1% din câștigul total, au fost obținute de către patru bănci majore: MAIB, Moldindconbank, OTP Bank și Victoriabank. Celelalte 7 bănci au adus un aport de 433,8 milioane de lei la profitul net.

Potrivit datelor furnizate de Banca Națională a Moldovei, cele patru bănci cu cel mai mare profit net în primele nouă luni ale anului 2023 sunt: MAIB – 957,84 milioane de lei, Moldindconbank – 770,38 milioane de lei, OTP Bank – 622,13 milioane de lei și Victoriabank – 571,05 milioane de lei.

Celelalte bănci care au raportat profit net în această perioadă includ ProCreditBank, FinComBank, Eximbank, Energbank, BCR Chișinău, EuroCreditBank și Comerțbank.

Această creștere semnificativă a profitului net indică o îmbunătățire a condițiilor economice pentru bănci și o gestionare eficientă a activităților financiare. Totodată, reflectă stabilitatea sectorului bancar din Republica Moldova în această perioadă.

Maidanezii agresivi din Comrat vor fi adăpostiți într-un azil pentru animale
Articolul anterior
Mii de oi au blocat centrul Madridului
Articolul următor