Programul „Prima Casă” a fost lansat

Astăzi, Ministerul Finanțelor a lansat Programul ”Prima Casă”! Acesta vine să susțină tinerii care vor să-și cumpere o locuință, însă nu au bani suficienţi şi nici ce să pună în gaj, pentru a lua un împrumut ipotecar.

separator

Tot astăzi, a fost lansat și site-ul oficial al acestui program, primacasa.gov.md. Aici, cei interesați pot folosi calculatorul estimativ pentru a înțelege cât mai bine produsul ”Prima Casă” și implicările în timp ale deciziei Dvs. Instrumentul propus este unul estimativ, prin urmare oferă date calculate cu aproximație.Site-ul dispune de un calculator care estimează costul locuinței care poate fi procurată în funcție de veniturile nete cumulative ale solicitantului. Faceți click aici și folosiți calculatorul.

Un alt calculator estimează venitul net minim de care trebuie să dispună persoana pentru a obține credit. Faceți click aici și folosiți calculatorul.

De menționat că în cadrul Programului s-a recurs la modificarea unor taxe de stat. Astfel, taxa de stat pentru autentificarea contractelor de vânzare-cumpărare a imobilelor, procurate prin intermediul programului de stat ”Prima Casă”, este de 0,1% din prețul contractului, dar nu mai puțin decât valoarea indicată în registrul bunurilor imobile. Taxa de stat pentru autentificarea contractelor de ipotecă încheiate în cadrul programului este în mărime de 50 lei.

Găsiți pe site-ul oficial al programului lista de acte necesare pentru a obține un credit ipotecar „Prima Casă”. Totodată, persoanele interesate pot obține un răspuns detaliat apelând la numărul de telefon (022) 22 60 65 (INFOLINE).

Beneficiar al programului de stat „Prima Casă” poate fi orice cetățean al Republicii Moldova cu vârsta cuprinsă între 18 și 45 de ani. Solicitantul de credit trebuie să fie angajat oficial în câmpul muncii, la instituții de stat sau companii private din Republica Moldova, și, respectiv, să dispună de venituri din surse oficiale.

La program sunt eligibile persoanele:

  • care nu dețin în proprietate exclusivă sau comună în devălmășie cu soțul/soția nicio locuință în decurs de 12 luni până la data solicitării creditului ipotecar și nu au în derulare un credit ipotecar pentru procurarea unei locuințe;
  • soțul/soția nu dețin în proprietate exclusivă nicio locuință în decursul ultimelor 12 luni până la data solicitării de finanțare prin Program și nu au în derulare un credit ipotecar.

Sursa

5 ținute de primăvară pentru femei plinuțe
Articolul anterior
Kate Upton a publicat fotografii de la nunta sa din Italia
Articolul următor
Alte articole interesante