Proiect de lege! Ucraina vrea să interzică activitatea Bisericii Ortodoxe ruse pe teritoriul său

Un proiect de lege a fost înaintat Radei Supreme a Ucrainei pentru a interzice activitățile Bisericii Ortodoxe Ruse, dar și pentru a putea sechestra imobile și alte proprietăți, scrie presa rusă.

Rada Supremă din Ucraina vrea să interzică activitatea Bisericii Ortodoxe Ruse

„Introduceți modificări la Legea Ucrainei „Cu privire la libertatea de conștiință și a organizațiilor religioase”: 1) Articolul 3 se completează cu al cincilea paragraf, după cum urmează: Pentru protecția siguranței și ordinii publice, activitatea organizațiilor religioase este interzisă, fie direct, fie ca componente ale altor organizații religioase care fac parte din structurile unei organizații religioase, al cărei centru se află în afara Ucrainei, într-un stat care este recunoscut de lege că a comis o agresiune militară împotriva Ucrainei și/sau a ocupat temporar o parte a teritoriului Ucrainei”, se menționează în proiectul de lege, transmite agora.md.

Paradoxul celei mai fericite țări: Tot mai mulți tineri mor din cauza supradozelor de droguri în Finlanda

Finlanda a fost desemnată de ONU cea mai fericită țară din lume timp de cinci ani la rând datorită sistemului avansat de sănătate, ratei scăzute a criminalității și bogăției de frumuseți naturale, dar în spatele unei imagini idilice, națiunea nordică se confruntă cu o problemă tot mai mare în rândul tinerilor. Supradozele de droguri provoacă din ce în ce mai multe decese în rândul persoanelor sub 25 de ani, notează Euronews, citat de Hotnews.

Drug Use and Abscesses - Promises Behavioral Health

Finlanda este țara europeană cu cel mai mare procent de decese legate de droguri în rândul tinerilor sub 25 de ani.

În 2022, aproape 30% dintre victime aveau sub 25 de ani, iar dependenții de droguri finlandezi mor în medie cu zece ani mai devreme decât în alte țări din UE.

Potrivit datelor Euronews, în România este un procent de 9% în ceea ce privește decesele în rândul tinerilor sub 25 din cauza drogurilor.

Tinerii amestecă substanțe

Multe supradoze se produc din cauza unui „cocktail” pe care dependenții aleg să îl consume: amestecă mai multe substanțe, în special buprenorfină, benzodiazepine și alcool.

Reporterul Euronews Hans von der Brelie a ajuns în Finlanda pentru a descoperi cine sunt tinerii din spatele cifrelor.

Niko este un tânăr de 25 de ani și este dependent de substanțe. „Am început să fumez marijuana când aveam 12 ani”, a spus el. „La 16 ani făceam ceai de opiu și am început să consum ecstasy, amfetamină și apoi tot felul de droguri”.

„Mi-am pierdut mulți prieteni când eram mai tânăr”, explică el. „La 20 de ani au început să cadă precum merele din copaci”.

Rusia a făcut exerciții cu o navă de război înarmată cu rachete hipersonice alături de China și Iran în Marea Arabiei

Rusia, China și Iran au finalizat exerciții navale tripartite în Marea Arabiei care au inclus trageri de artilerie asupra unor ținte pe mare și în aer, a declarat sâmbătă Ministerul rus al Apărării, transmite Reuters citat de hotnews.ro.

post-img

Exercițiile, în largul portului iranian Chabahar, au avut loc în timp ce președintele rus Vladimir Putin se pregătește să-l primească pe omologul său chinez Xi Jinping la Moscova pentru o vizită de stat de trei zile care începe luni.

Rusia a continuat să organizeze exerciții militare cu partenerii, în special cu China, în pofida presiunii exercitate asupra forțelor sale armate de războiul de un an din Ucraina, unde nu a reușit să obțină niciun progres major din vara anului trecut.

Fregata rusă Amiral Gorșkov și distrugătorul chinez Nanjing au fost implicate în exercițiile care au avut loc joi și vineri, a precizat Ministerul rus al Apărării.

Nava Gorșkov, care este echipată cu rachete de croazieră hipersonice rusești de ultimă generație Zircon, a participat, de asemenea, la exerciții navale comune luna trecută cu China și Africa de Sud.

Actorul Macaulay Culkin a devenit tată a doua oară

Macaulay Culkin, 42 de ani, celebru pentru rolul din seria „Singur Acasă”, a devenit tată pentru a doua oară, informează US weekly.

Brenda Song (34 de ani), soția lui Macaulay, a născut un băiețel, Carson, în preajma Crăciunului, dar informația a apărut în presa de peste Ocean a aflat abia acum.

Cei doi părinți mai au o fetiță, Dakota, născut în aprilie 2021. Cei doi au ales un nume special pentru micuța lor, botezată în amintirea surorii lui Culkin, care a murit într-un accident de maşină în 2008.

Macaulay și Brenda s-au cunoscut în 2019, în Thailanda, și s-au căsătorit după nașterea primului lor fiu.

Actriță, căntăreață și model cu origini thailandeze, Brenda Song și-a început și ea cariera devreme, la vârsta de 6 ani, când a apărut într-o reclamă pentru Caesars.

Macaulay Culkin, considerat în anii 90 drept „copilul minune de la Hollywood”, a devenit celebru pe plan mondial graţie rolului lui Kevin McCallister din primele două filme din seria „Singur acasă”.

Actorul a avut însă numeroase probleme în anii care au urmat, având chiar un proces cu propriii părinţi, cu privire la banii câştigaţi de pe urma filmelor în care a jucat, a trecut printr-un divorț și a depășit problemele cu drogurile.

Rușii au atacat intenționat clădirea Crucii Roșii din Mariupol
Articolul anterior
Maib, desemnată „Cea mai bună bancă în Moldova în anul 2022” de revista Global Finance
Articolul următor