Proiectul #InternetFărăGriji a fost lansat cu succes

Sâmbăta aceasta, Moldcell, în parteneriat cu “La Strada” și Tekwill, a lansat proiectul educațional #InternetFărăGriji și a organizat primul seminar practic privind siguranța online pentru părinți și copii.

separator

Organizatorii evenimentului au fost plăcut surprinși de entuziasmul părinților de a avea oportunitatea să participe la un seminar practic privind siguranța online, de numărul impresionant de copii de diferite vârste, într-o dimineață de weekend, de interesul manifestat în timpul evenimentului față de acest subiect, dar și de impresiile încurajatoare din partea participanților după eveniment.

În cadrul primei ediții a proiectului, organizatorii au avut grijă ca părinții să fie ochi și urechi, în timp ce copiii lor învățau prin joc într-un spațiu amenajat special pentru ei.

Astfel, părinții au primit sfaturi practice privind siguranța online direct de la experții în domeniu – Diana Buciușcan, Responsabil de Protecția Datelor cu Caracter Personal, Moldcell; Angela Palancean, Manager SigurOnline, Program Copii La Strada; Serghei Uzun, Responsabil de Securitatea Informațională, Moldcell, și Angela Nicolau, Psiholog.

Copiii au oferit întâi răspunsul la întrebarea “Ce ar face personajul Mailo?” într-o situație de risc pe internet. Apoi, au fost implicați într-o operațiune de salvare a ursului Panda, dar și într-un atelier Robotica, pregătit de Tekwill Academy Kids.

,,Sunt multe de spus și de povestit, dar cel mai bine e atunci când vezi cu ochii tăi”, ne spun organizatorii proiectului, care au pregătit un video cu cele mai interesante momente de la eveniment:

Pentru toți cei care si-ar fi dorit să fie prezenți la eveniment, dar nu au putut veni din anumite motive, dar și pentru cei care ar dori să repete experiența, Moldcell va desfășura asemenea seminare gratuite pe întreg parcursul acestui an, în cadrul programului educațional #InternetFărăGriji.

Curaj demn de înaltă apreciere la o televiziune de propagandă a Kremlinului: Un invitat a cerut, în direct, ca Rusia să înceteze războiului din Ucraina

După un an de război, retorica propagandei ruse cu privire la Ucraina s-a schimbat dramatic. La televiziunile de propagandă a început s-a se ceară încetarea agresiunii.

Declarația curajoasă a fost făcută într-un talk-show pe postul rusesc NTV. Viktor Olevici, un propagandist care se prezintă „politolog” rus, un invitat frecvent al programelor de propagandă, a cerut încetarea războiului.

El a recunoscut că Occidentul, ajutând Ucraina, este mult mai puternic decât Rusia și, prin urmare, Moscova nu are nicio șansă să câștige acest război de uzură.

„Desigur, Occidentul are mai multe oportunități decât Rusia. Acest lucru este evident! (…) Occidentul, după ce a provocat Rusia și a produs daune permanente, continue, nu se va îndepărta de această oportunitate, mai ales că această oportunitate este mai mare decât capacitatea Rusiei de a continua în același sens… Occidentul are o marjă de siguranță mai mare decât Rusia… Este cu adevărat benefic pentru Rusia să iasă din acest conflict înainte ca Occidentul să ne dea o lovitură economică majoră care să ne epuizezi!” spuse Olevici, conform ziare.com.

O schimbare a retoricii este vizibilă și la unul dintre cei mai importanți propagandisti ai Kremlinului, Margarita Simonyan. După ce Haga a emis un mandat de arestare a dictatorului Federației Ruse, ea a început să-șu domolească discursul: s-a oferit să organizeze un „referendum adevărat” în teritoriile ocupate ale Ucrainei.

În urmă cu un an, ea i-a asigurat pe ruși că Forțele Armate ale Rusiei ”vor lua” Kievul în trei zile. Anterior, Rospropaganda i-a avertizat pe ruși că succesul pe front nu trebuie așteptat în viitorul apropiat.

Papa Francisc a fost spitalizat de urgență la Roma

Papa Francisc a fost spitalizat pentru verificări după ce a participat la o întâlnire programată la un spital din Roma, spun surse de la Vatican, conform ziare.com.

Cei apropiați Pontifului, inclusiv cei de la securitate, vor rămână peste noapte la Spitalul Gemelli, al doilea spital ca mărime din Italia, a declarat pentru BBC o persoană care are cunoștință directă despre această problemă.

Programul Papei Francisc a fost anulat pentru următoarele două zile, în timp ce controalele medicale continuă, a adăugat sursa.

În ianuarie, Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a condus înmormântarea predecesorului său Papa Benedict al XVI-lea – care a fost primul papă care a demisionat din cauza unor probleme de sănătate.

Papa Francisc a indicat anterior că ar dori, de asemenea, să calce pe urmele lui Benedict în cazul în care sănătatea sa s-ar deteriora.

Îngheț de până la minus 5 grade celsius. Recolta de fructe este în pericol

Prognoza meteo i-a îngrijorat pe moldoveni. Majoritatea pomilor fructiferi au înflorit deja, iar alții sunt pe cale să înflorească. Oamenii sunt îngrijorați că ar putea îngheța copacii dacă temperaturile continuă să scadă.

Copac inflorit | Revista Ferma

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a raportat o schimbare bruscă a vremii din cauza unui ciclon polar.

Potrivit experților, înghețurile de primăvară sunt deosebit de periculoase pentru pomi, legume și vița de vie.

Mai multe linii de microbuz și autobuz din Capitală și-au modificat traseul
Articolul anterior
Atenție! Amenzi usturătoare pentru apeluri false la 112
Articolul următor