O proprietară a unui butic, dată în dată în judecată de Adidas, Puma și Lacoste

O femeie din Pitești a fost dată în judecată de Adidas, Puma și Lacoste. Giganții din industria de modă cer daune de mii de euro.

separator
Femeia vindea haine și încălțăminte contrafăcute la magazinul pe care-l deținea într-un centru comercial din Mioveni. Procesul va începe în luna februarie, iar proprietara ar putea plăti daune de mii de euro firmelor păgubite.

Femeia este acuzată de săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Cercetările procurorilor Parchetului Judecătoriei Pitești au durat aproape șase ani din cauza numeroaselor expertize realizate pentru a atesta autenticitatea produselor, scrie Ziarul Argeşul.

În magazin au fost descoperite sute de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte ce purtau siglele a patru mărci consacrate: Adidas, Nike, Puma şi Lacoste. Este vorba despre 131 de articole de îmbrăcăminte (dintre care 59 treninguri) şi 6 perechi de pantofi sport cu sigla Adidas; 15 articole de îmbrăcăminte şi 10 perechi pantofi sport cu sigla Nike; 6 perechi de pantaloni cu sigla Lacoste; 9 articole de îmbrăcăminte şi 5 perechi de pantofi cu sigla companiei Puma.

Femeia le-a spus procurorilor că nu deține niciun contract de colaborare cu firmele Adidas, Nike, Puma sau Lacoste. „Din declaraţiile inculpatei rezultă că aceasta cunoştea că produsele achiziţionate şi ulterior comercializate erau contrafăcute. La momentul achiziţionării produselor cu sigla Adidas, Nike, Puma şi Lacoste, inculpata cunoştea că acestea nu erau originale, acest lucru fiind menţionat şi cumpărătorilor din magazinul său, întrucât preţul de vânzare era mult mai mic, în comparaţie cu cele originale”.

Polițiștii au trimis celor patru companii fotografii cu articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte confiscate și au cerut să le analizeze pentru a stabili dacă produsele sunt autentice sau contrafăcute. Companiile Adidas, Puma și Lacoste au formulat plângeri penale împotriva româncei și s-au constituit părți civile împotriva acesteia.

Puma s-a constituit parte civilă cu suma de 1.500 euro, iar Lacoste cu suma de 900 euro. Cei de la Adidas au precizat că se constituie parte civilă cu suma de 2.321 euro, sumă ce reprezintă 15 la sută din valoarea produselor originale. Femeia din Pitești riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă. Bișnițarii români forțează zilnic granițele cu haine și încălțăminte contrafăcute. Vămile preferate sunt Giurgiu, Calafat și Portul Constanța, scrie libertatea.ro.

sursă foto: Pixabay

O moldoveancă din Rusia care a înregistrat 14 conaționali în apartamentul său, a fost reținută de poliție
Articolul anterior
Dana Markitan s-a căsătorit! Cine e bărbatul care i-a cucerit inima interpretei
Articolul următor
Alte articole interesante