O proprietară a unui butic, dată în dată în judecată de Adidas, Puma și Lacoste

O femeie din Pitești a fost dată în judecată de Adidas, Puma și Lacoste. Giganții din industria de modă cer daune de mii de euro.

separator
Femeia vindea haine și încălțăminte contrafăcute la magazinul pe care-l deținea într-un centru comercial din Mioveni. Procesul va începe în luna februarie, iar proprietara ar putea plăti daune de mii de euro firmelor păgubite.

Femeia este acuzată de săvârşirea infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Cercetările procurorilor Parchetului Judecătoriei Pitești au durat aproape șase ani din cauza numeroaselor expertize realizate pentru a atesta autenticitatea produselor, scrie Ziarul Argeşul.

În magazin au fost descoperite sute de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte ce purtau siglele a patru mărci consacrate: Adidas, Nike, Puma şi Lacoste. Este vorba despre 131 de articole de îmbrăcăminte (dintre care 59 treninguri) şi 6 perechi de pantofi sport cu sigla Adidas; 15 articole de îmbrăcăminte şi 10 perechi pantofi sport cu sigla Nike; 6 perechi de pantaloni cu sigla Lacoste; 9 articole de îmbrăcăminte şi 5 perechi de pantofi cu sigla companiei Puma.

Femeia le-a spus procurorilor că nu deține niciun contract de colaborare cu firmele Adidas, Nike, Puma sau Lacoste. „Din declaraţiile inculpatei rezultă că aceasta cunoştea că produsele achiziţionate şi ulterior comercializate erau contrafăcute. La momentul achiziţionării produselor cu sigla Adidas, Nike, Puma şi Lacoste, inculpata cunoştea că acestea nu erau originale, acest lucru fiind menţionat şi cumpărătorilor din magazinul său, întrucât preţul de vânzare era mult mai mic, în comparaţie cu cele originale”.

Polițiștii au trimis celor patru companii fotografii cu articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte confiscate și au cerut să le analizeze pentru a stabili dacă produsele sunt autentice sau contrafăcute. Companiile Adidas, Puma și Lacoste au formulat plângeri penale împotriva româncei și s-au constituit părți civile împotriva acesteia.

Puma s-a constituit parte civilă cu suma de 1.500 euro, iar Lacoste cu suma de 900 euro. Cei de la Adidas au precizat că se constituie parte civilă cu suma de 2.321 euro, sumă ce reprezintă 15 la sută din valoarea produselor originale. Femeia din Pitești riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă. Bișnițarii români forțează zilnic granițele cu haine și încălțăminte contrafăcute. Vămile preferate sunt Giurgiu, Calafat și Portul Constanța, scrie libertatea.ro.

sursă foto: Pixabay

Aeroportul Chișinău și-a reluat activitatea. Cea de-a doua alertă cu bombă este falsă

Pentru a doua oară în această zi, polițiștii de frontieră au fost alertați despre prezența explozibilului pe Aeroportul Internațional Chișinău.

A doua alertă cu bombă de la Aeroportul Chișinău este falsăFoto: border.gov.md

A fost primită o scrisoare electronică de la o persoană necunoscută, prin care se anunță că aeroportul este minat și se solicită despăgubiri financiare.

Informarea a parvenit în jurul orei 20:35, operativ fiind întreprinse toate măsurile necesare. 

La fața locului au fost mobilizate toate echipele de intervenție ale serviciilor specializate ale MAI.

La fel, toți membrii personalului, cât și călătorii care se aflau în clădire, au fost evacuați. 

Procedura de înregistrare a pasagerilor a fost temporar stopată, iar unele curse au fost efectuate cu întârzieri. 

Potrivit informațiilor de la ora 23:45, verificările specializate au fost finalizat. Alerta s-a dovedit a fi FALSĂ!

Aeroportul Internațional Chișinău și-a reluat activitatea în regim normal.

O secție din spitalul raional Ialoveni, închisă din cauza Covid-19

Toți angajații, pacienții și vizitatorii Spitalului Raional Ialoveni sunt obligați să poarte mască de protecție la intrarea în instituția medicală, începând de azi, 4 iulie.

O secție din Spitalul Raional Ialoveni, închisă din cauza COVID

Măsura a fost luată în contextul creșterii a numărului de cazuri confirmate cu Covid-19, transmite ialovenionline.md.

Secția Terapie a SR Ialoveni a fost închisă temporar, după ce 21 de pacienți au fost testați pozitiv la coronavirus.

Potrivit directorului SR Ialoveni, Dinu Șargu, obligativitatea privind purtarea măștii este una temporară, deși nimeni nu a anulat recomandarea de a purta mască.

„Vineri am luat decizia de a închide Secția Terapie. Din 43 de pacienți, 21 au fost testați pozitiv la Covid.

Cei cu forme ușoare au fost externați, 2 sunt spitalizați cu alte patologii concomitente.

Facem dezinfecție, am strâns toată lenjeria și o prelucrăm, este testat tot colectivul Secției.

Trebuia rupt acest lanț, pentru că oamenii vin din alte instituții, de la domiciliu, e greu de spus de unde a pornit.

Dar ca să nu se facă un focar și mai mare, a trebuit să închidem secția”, a spus Dinu Șargu.

Ce ține de orașul Ialoveni, numărul cazurilor de Covid crește alarmant. Cifrele sunt de 3 sau chiar 4 ori mai mari decât săptămânile precedente.

„Situația nu este bună. Avem în supraveghere medicilor 34 de persoane din orașul Ialoveni confirmate cu Covid, dintre care 26 se tratează la domiciliu, iar 5 sunt internate.

Creșterea este practic triplă sau chiar de patru ori mai mare decât săptămânile trecute, nu mai spun de săptămânile în care erau câte 1-2 cazuri”, spune Stelian Cucu, șeful Centrului de Sănătate Ialoveni.

Întrebat cărui fapt se datorează această creștere, Stelian Cucu spune că este o „legitate” a procesului epidemic, dar și relaxarea excesivă a oamenilor.

„Problema principală este nevaccinarea. Din păcate, pe orașul Ialoveni, rata vaccinării este în jur de 30%.

Toate vaccinurile sunt disponibile în continuare și insistăm ca populația să vină să se vaccineze, însă, din păcate, oamenii s-au relaxat.

Numărul de cazuri a scăzut și s-a făcut impresia că am scăpat, dar este o impresie greșită, nu e deloc așa”, a mai spus șeful Centrului de Sănătate Ialoveni.

Participant la ,,Ucrainenii au talent”, pus primar de către ruși într-un oraș capturat

Rușii l-au pus în funcția de viceprimar al orașului Balaklia, regiunea Harkov, pe Sergei Agarkov, care în 2010 a participat la „Ucrainenii au talent”.

Un participant la Ucrainenii au talent, pus primar în oraș capturat de ruși

În 2010, Agarkov a apărut la „Ucrainenii au talet” cu un spectacol în care își băga cuie în nas și se lovea cu toporul peste burtă, transmite hotnews.ro.

Ucrainenii ar spune că prestația lui Sergei Agarkov din 2010 i-a uimit atât de tare pe ruși încât acum l-au promovat în funcția de viceprimar.

El ar fi părăsit Ucraina în 2014, dar acum s-a întors pentru a ocupa o funcție în orașul ocupat temporar Balaklia, potrivit parlamentarului ucrainean Oleksiy Honcharenko.

O moldoveancă din Rusia care a înregistrat 14 conaționali în apartamentul său, a fost reținută de poliție
Articolul anterior
Dana Markitan s-a căsătorit! Cine e bărbatul care i-a cucerit inima interpretei
Articolul următor