Protest al ucrainenilor în București, de Ziua Națională

Aproape 250 de ucraineni protesetază în Piața Universității din București, de Ziua Națională a Ucrainei, împotriva agresiunii Rusiei.

Foto FB

Protestul a fost organizat de Asociaţia „21 Decembrie 1989”.

„Majoritatea au părinţi, au soţi care sunt în Ucraina, care luptă împotriva ruşilor. Situaţia lor este foarte grea, sunt copii de 3-4 ani care intonează imnul Ucrainei, sunt fete cu lacrimile pe obraz, sunt situaţii sociale foarte grele. Nu e uşor pentru ei, sunt oameni disperaţi care sună părinţii care nu mai răspund şi nu ştiu dacă mai trăiesc sau nu. Sună soţii care sunt pe front şi nu răspund, sunt foarte mulţi dintre ei într-o situaţie disperată. (…) Sperăm şi în felul ăsta să ajutăm. Sigur că ajutoarele materiale pe care le-am şi adunat şi intermedierea locurilor de cazare şi de învăţământ este mai importantă pentru ei şi asta facem permanent”, a precizat Adrian Ştefan Iuraşcu, reprezentant al asociaţiei care a organizat protestul.

Potrivit acestuia, participanţii la manifestaţie sunt cetăţeni din aproape toate zonele Ucrainei, care au plecat din ţara lor de frica războiului. Ei se vor deplasa în marş spre Ambasada Rusiei.

„În acest loc simbolic pentru România, Piaţa Universităţii, plecăm în marş spre Ambasada Rusiei, pentru a le spune încă o dată că nu au ce căuta în Ucraina. Ucraina este ţară independentă, nu au ce căuta acolo, trebuie să înţeleagă să plece de acolo. Cei prezenţi, aproximativ 200 de persoane, majoritatea sunt cetăţeni ai Ucrainei, care au plecat de frica războiului şi de ororile războiului. Sunt oameni din mai toate zonele, Mariupol, Kiev, Doneţk, oameni cu probleme grele. Am încercat şi încercăm să-i ajutăm cu slujbe, cu şcoli pentru copii. Situaţia lor este extrem de grea şi facem toate eforturile pentru a media şi intermedia diverse ajutoare pentru aceşti oameni”, a spus Iuraşcu.

sursa

Copila ucisă de troleibuz va fi înmormântată mâine. Mama fetei: ,,Cui m-ai lăsat, nu o să pot trăi fără tine”

Copila de 12 ani, ucisă de un troleibuz, la Ciocana va fi înmormântată mâine, 26 martie. Mama fetei a lăsat un mesaj plin de durere pe o rețea de socializare.

 Fetița, ucisă de un troleibuz la Ciocana va fi înmormântată mâine. Mama copilei: Cui m-ai lăsat, nu o să pot trăi fără tine

„Cine are dorință să-și ia rămas bun de la Nastenika 26.03.23 la ora 13:30 fata noastră va fi în curte. Fetița mea cui m-ai lăsat, nu o să pot trăi fără tine….”, a scris mama copilei.

Ar putea fi o imagine cu 4 persoane, drum şi text care spune „кто имеет желание попрощаться снастенькой 26.03.23 13:30 наша девочка будет дворе. доченька на кого ты меня оставила не смогу жить без тебя..... BONJOU”

Nereguli la Institutul Oncologic: alimente alterate sau păstrate necorespunzător. Alimente bune, ascunse în încăperi încuiate pentru a fi sustrase

Nereguli în alimentaţia pacienţilor de la Institutul Oncologic din Chişinău. Ministrul Sănătăţii, Ala Nemerenco, spune că în urma unui control inopinat s-au depistat alimente alterate sau păstrate necorespunzător.

Șeful unei secții din cadrul Institutului Oncologic, reținut pentru  corupție, plasat în arest pentru 20 de zile. CNA: un nou denunț a fost  depus pe numele lui – Ziarul de Gardă

De asemenea, cantităţi importante de produse, precum pâine, pește, ficat de curcan, carne de vită, crupe, ulei, sare şi zahăr, erau ascunse în încăperi încuiate. Într-o debara au fost găsite 17 lăzi cu prune uscate, 12 saci de mere uscate, 8 pachete de detergent praf şi altele.

Ministrul Sănătăţii afirmă că, de fapt, produsele erau pregătite pentru a fi sustrase din spital, scrie TVR Moldova.

Poliţia a întocmit un proces verbal în acest caz iar şefa blocului alimentar şi-a dat demisia. Nemerenco mai notează că, a doua zi după control, meniul s-a îmbunătățit, pacienţii primind cu chifle, eclaire și croissante coapte in bucătăria spitalului.

Amintim că verificările în spitale au început după ce mai multe femei s-au plâns, pe reţelele sociale, de mâncarea proastă din maternităţi.

„Ora Pământului”. Guvernul îndeamnă cetățenii să deconecteze lumina în această seară timp de o oră

Astăzi, 25 martie, marcăm „Ora Pământului”. În acest context, Guvernul îndeamnă cetățenii să deconecteze lumina timp de o oră, în intervalul 20:30 – 21:30.

ASTĂZI: ORA PĂMÂNTULUI 2022. Oameni din toată lumea sting lumina în această  seară, timp de o oră - Alba24

„În această sâmbătă, împreună cu instituțiile guvernamentale ne alăturăm mișcării globale „Ora Pământului”. Acțiunea reprezintă un simbol al respectului pentru natură, un aport în diminuarea consecințelor schimbărilor climatice. Te îndemnăm să deconectezi lumina timp de o oră, în intervalul 20:30 – 21:30”, se arată într-un comunicat emis de Guvern.

Potrivit Ministerului Mediului, anul acesta, de Ora Pământului 2023, World Wildlife Fund (#WWF) lansează provocarea de a dărui o oră pentru Pământ în fiecare lună. „O oră, în care alături de familie sau prieteni, să facem ceva care să aibă legătură cu protecţia naturii: să gătim cu ingrediente locale, să facem schimburi de haine, să plantăm sau să igienizăm zone din natură”, precizează sursa citată.

Ministerul Mediului avertizează, în context, că biodiversitatea se pierde într-un ritm fără precedent, iar economia mondială este dependentă de natură.

Earth Hour a fost organizat prima oară pe 31 martie 2007 în Sydney, când 2 milioane de oameni şi peste 2.100 companii au stins lumina timp de o oră, demonstrând astfel preocuparea faţă de una dintre cele mai mari probleme actuale: schimbarea accelerată a climei.

Din 2008, Earth Hour a devenit o mişcare globală, incluzând 100 milioane de oameni din mai mult de 30 de state ale lumii.

Ce a surprins singura camera de supraveghere de la centrala Cernobîl pe care soldații ruși nu au observat-o
Articolul anterior
Gigantul rus de internet Yandex își vinde pagina de start și fluxul de știri către rivalul său controlat de Kremlin
Articolul următor