Protest în lenjerie intimă la Aeroportul Internațional Chișinău. Mai multe tinere, însoțitoare de bord, susțin că sunt hărțuite de angajații poliției de frontieră

Mai multe însoțitoare de bord ale unei companii de transport se plâng că sunt intimidate și hartuite regulat, în incinta Aeroportului Internațional Chișinău de către colaboratorii Poliției de Frontieră. Sunt dezbrăcate în lenjerie intimă și chiar au fost cazuri când au fost „rugate” să se dezbrace de tot.

Cel puțin asta susțin tinerele, într-un demers înaintat de cei din Partidul Democrația Acasă, care au venit astăzi, 3 martie, să solicite investigarea faptelor promovate de către angajații Poliției de Frontieră și Centrului de Combatere a Traficului de Persoane, în raport cu compania Transeric Tur SRL și partenerii acesteia.

În semn de protest, angajata s-a dezbrăcat în lenjerie intimă, arătându-și nemulțumirea că este nevoită să facă acest lucru de fiecare dată când vine la muncă. (video)

După acest incident, Poliția de Frontieră a venit cu câteva precizări.

Instituția informează că a înregistrat o plângere din partea unor entități juridice cu privire la acțiunile pretinse a fi ilegale ale angajaților Poliției de Frontieră din SPF Aeroportul Internațional Chișinău.

„Structurile specializate ale PF verifică informațiile expuse în plângere. Reieșind din rezultatul verificărilor și competențelor instituționale vor fi luate deciziile corespunzătoare.

Reiterăm, controlul de securitate este efectuat obligatoriu pentru orice persoană și la existența unor suspiciuni aceasta este trecută la controlul de nivelul II. Unde, în dependență de genul persoanei (bărbat/femeie), potrivit prevederilor legale va fi efectuat controlul de un angajat de același sex”, anunță Poliția de Frontieră. 

Totodată, despre incidentul petrecut pe teritoriul SPF Aeroportul Internațional Chișinău a fost sesizat și Inspectoratul de Poliție Botanica, care cercetează cazul sub toate aspectele legale.

În context, Poliția de Frontieră menționează că dezaprobă gestul persoanei care s-a dezbrăcat în public și pe teritoriul unei instituții publice.

Mândrie pentru țara noastră! Pasha Parfeni a calificat Republica Moldova în finala Eurovision Song Contest 2023

Republica Moldova s-a calificat în marea finală a concursului Eurovision Song Contest 2022. Astfel, Pasha Parfeni și echipa vor urca pe scenă și pe 13 mai, în finala show-ului.

Pasha Parfeni, cu piesa „Soarele și Luna”, a urcat pe scenă cu numărul 10 și a concurat alături de reprezentanții din alte 14 țări: Norvegia, Malta, Serbia, Letonia, Portugalia, Irlanda, Croația, Elveția, Israel, Suedia, Azerbaidjan, Cehia, Regatul Țărilor de Jos și Finlanda.

În video-ul de mai jos, vezi momentul în care este anunțat numele țării noastre, dar și reacția publicului:

Primele 10 țări calificate în finală sunt: Norvegia, Moldova, Serbia, Portugalia, Croația, Elveția, Israel, Suedia, Cehia, Finlanda.

Pasha Parfeni, în semifinala Eurovision 2023! Vezi cum au evoluat reprezentanții Moldovei

Update: Moldova s-a calificat în marea finală a concursului Eurovision Song Contest 2022. Pasha Parfeni și echipa vor urca pe scenă și pe 13 mai, în finala show-ului. Vezi video aici

Prima semifinală a competiției Eurovision Song Contest 2023 are loc chiar în aceste momente! Echipa Republicii Moldova a evoluat în scenă cu numărul 10. Pasha Parfeni și echipa au fost întâmpinați de public cu mari ovații și ropote de aplauze! Vezi, mai jos, momentul mult așteptat de către o țară întreagă și admiratori din întreaga lume!

Prima semifinală este rezervată pentru 15 țări printre care se află: Serbia, Moldova, Croația, Malta, Letonia, Irlanda, Norvegia, Portugalia, Suedia, Elveția, Israel, Finlanda, Cehia și Azerbaijan.

Află aici cum pot vota moldovenii stabiliți în afara țării

Actorul Petru Hadârcă și-a sărbătorit ziua de naștere în scenă

Și-a sărbătorit ziua de naștere în scenă alături de colegi și spectatori. E vorba de actorul Petru Hadârcă, care a împlinit ieri frumoasa vârstă de 60 de ani. Alături de actor au fost și cele mai importante persoane din viața sa, care susțin că Hadârcă trăiește arta, viața cu pasiune, încredere, durere, speranță și care reprezintă o adevărată armă împotriva ignoranței.

Actorul Petru Hadârcă și-a sărbătorit ziua de naștere în scenă

Colegii de breaslă au doar cuvinte de laudă la adresa lui Petru Hadârcă, transmite moldova1.md.

„Tot ce face, el face cu sufletul și cu inima. A ridicat prestigiul Teatrului Național”, menționează actorul Vitalie Rusu.

„Continuă confirmarea că în Basarabia a fost, este și va fi teatru românesc”, afirmă actrița Ninela Caranfil.

„Este un lider al Teatrului Național. Domnul Hadârcă este un artist, omul care ne înțelege”, spune actrița Angela Ciobanu.

„Un om care mă inspiră, în montările căruia pot să mă arunc cu ochii închiși pentru că am încredere totală în el”, spune actorul Igor Babiac.

Alături de Petru Hadârcă au fost și rudele actorului, dar și unii băștinași.

„Bucuroașă că Dumnezeu mi l-a dat, așa bunișori copiii”, spune Nina Hadârcă, mama lui Petru Hadârcă.

„Dacă tata nu a fost, el a fost pentru noi ca al doilea tată”, spune sora lui Petru Hadârcă, Angela Hadârcă.

„Mulțumesc din suflet, că Dumnezeu, iubirea, rudele, prietenii, oamenii buni ne-au ajutat să ajungem în acest moment”, spune Mariana Onceanu, soția lui Petru Hadârcă.

„Sunteți un simbol de dragoste de neam, de țară. Omul-legendă al Sângereiului cu care ne mândrim”, spune primarul orașului Sîngerei, Arcadie Covaliov.

Familia de acasă și cea de la teatru sunt esențiale, spune Petru Hadârcă.

„Pentru că având așa o echipă am reușit proiecte frumoase de care sunt mândru și fără ei nu a-și fi reușit. Îmi doresc din tot sufletul, în primul rând, aderarea la Uniunea Europeană, care este cea mai sigură cale spre libertate, democrație și prosperitate”, a menționat actorul Petru Hadârcă.

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan, a dat asigurări actorului și întregii echipe pe care o conduce că va oferi sprijin pentru reconstrucția și modernizarea Teatrului Național „Mihai Eminescu”.

O nouă sală de operații, dotată cu aparataj medical modern, a fost inaugurată la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău
Articolul anterior
Încă 24 de decese cauzate de Covid-19, în ultimele 24 de ore
Articolul următor