Protest la Autogara Centrală din Chișinău

Zeci de comercianți, ce închiriază spații comerciale în preajma Gării Auto din centrul capitalei au organizat un flash-mob, prin care au dorit să atragă atenția asupra problemelor cu care se confruntă.

separator
Protestatarii au purtat pancarte, pe care scria: „Vrem să mîncăm, Vrem să lucrăm”, „Stop vandalism”.

Marcel Darie, Președintele Asociației Patronale a Dezvoltatorilor Imobiliari, a spus că o companie, Central House, care deține în proprietate spațiile comerciale din preajma Gării Auto Centrale, unde activează peste 80 de comercianți, are toate documentele prin care a obținut în proprietate aceste spații. Mai mult, agentul economic a investit alături de oameni de afaceri din Azerbaidjan, milioane de lei pentru amenajarea spațiilor publice din preajmă.

“După ce statul a dat în concesiune gările auto din toată țara, concesionarul, Gările Auto Moderne SRL a început să facă presiuni și intimidări asupra comercianților, ca aceștia să părăsească spațiile pe care le arendează. Deputatul din partea Platformei DA, Igor Munteanu a spus recent, la prezentarea raportului în Parlament, că Gările Auto s-au obligat să modernizeze gările, dar nu au făcut nimic. Mai mult, noi putem să vă spunem că ei distrug ceea ce au făcut alții. Anume, creând catacombe în jurul spațiilor comerciale, dar și blocând canalizarea, deconectând apa, ei încearcă să forțeze comercianții să plece de la locurile de muncă, pentru a prelua cu bani puțini afacerea”, a declarat Marcel Darie, potrivit unimedia.info.

Organizatorul acțiunii afirmă că pavajul ar fi fost distrus noaptea de către directorul Gărilor Auto Moderne, Iurie Moroz, „care a făcut circ cu un târnăcop, fiind filmat de către cetățeni”.

Încă o ediție de succes a Festivalului ,,Polobocul de Aur”, desfășurat în Canada! Vezi care sunt câștigătorii din acest an!
Articolul anterior
Noi imagini cu prințul Harry și Meghan Markle în Canada. Cei doi sunt mai fericiți ca oricând
Articolul următor
Alte articole interesante