Protest la CEC: ,,Oamenii nu au plecat din țară de bine, ci din cauza sărăciei. Cerem mai multe secții de vot la alegeri”

Mai mulți cetățeni s-au adunat astăzi în fața Comisiei Electorale Centrale, fiind nemulțumiți că Comisia Electorală Centrală (CEC) nu a majorat numărul secțiilor de votare ce urmau a fi deschise în străinătate pentru alegerile parlamentare de pe 11 iulie. 100.000 de cetățeni aflați peste hotare s-au înscris prealabil pentru alegeri. În pofida acestui fapt, numărului secțiilor de vot nu a fost majorat.

„Lebedinschi la gunoi!”, „Trădător”, „Diaspora e cu noi”. „Dați diasporei dreptul să voteze. Revizuiți decizia. Diaspora-i cu noi”, a declarat liderul interimar al PAS, Igor Grosu.

„Cerem decizii corecte pentru toți noi și în special pentru diasporă. Diaspora e cu noi!”, a declarat Andrei Năstase.

Alexandru Slusari a menționat că decizia CEC este o crimă împotriva cetățenilor. „Oamenii nu au plecat din țară de bine, ci din cauza sărăciei. Dodon-Plahotniuc-Șor s-au unit împotriva oamenilor. Pentru ei poporul nu contează”, a declarat politicianul.

Comisia Electorală Centrală a aprobat sâmbătă, 5 iunie, deschiderea a 139 de secții de votare pentru alegătorii din diasporă, refuzând suplimentarea numărului de secții față de scrutinul precedent, când mii de alegători din orașele europene nu au reușit să voteze din cauza numărului insuficient de buletine de vot.

sursa: www.stiri.md

MAI: Un polițist de doar 42 de ani a decedat la locul de muncă, în urma unui stop cardiac
Articolul anterior
Anna Smolnițchi a devenit mămică pentru a treia oară. Experiența unei nașteri naturale după cezariană: ,,Nu puteam accepta, nesilită de nimeni, fără să încerc măcar”
Articolul următor
Alte articole interesante