Protest la Chișinău. Oamenii au ieșit în stradă pentru a-și apăra democrația

La Chișinău, a început protestul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) planificat pentru astăzi, 3 decembrie. În fața Parlamentului s-au adunat mai mulți deputați, dar și simpli cetățeni care au ieșit în stradă pentru a-și apăra drepturile.

Echipați cu măști de protecție, aceștia s-au adunat pentru a susține președintele nou ales, Maia Sandu. Manifestanții scandează „Dreptate pentru oameni”, „Noi suntem poporul” și „Jos Corupția”.

De asemenea, aceștia cer ca Parlamentul să fie dizolvat și să fie inițiate alegeri anticipate. Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, porțiunea dintre perimetrul Bodoni-Sfatul Țării a fost blocată. Mai mulți polițiști au fost dislocați în preajma Legislativului pentru a menține ordinea publică.

Președintele ales, Maia Sandu, a chemat oamenii să iasă la protest azi, 3 decembrie, la ora 10:00, în fața Parlamentului pentru a-și apăra votul.

Reamintim că SIS-ul ar putea fi scos din subordinea președintelui. Proiectul a fost votat deja de Comisia juridică, iar astăzi, 3 decembrie, va fi dezbătut în Parlament.

„Regimul Dodon încearcă să ne fure rezultatele votului. Încearcă să ia abuziv controlul asupra Serviciului de Informații și Securitate. Proiectul PSRM-Șor, prin care SIS este scos din subordinea președintelui, este un abuz pus la cale de persoana care a pierdut încrederea poporului. Această persoană vrea să controleze în continuare schemele de corupție și instituțiile statului. Este o tentativă de uzurpare a puterii în stat. Este clar că acest abuz nu este ultimul din partea socialiștilor și deputaților lui Șor. Ei aruncă la gunoi voința a peste 1,6 milioane de oameni, care au votat ca președintele să lupte cu corupția. Vor să blocheze exercitarea mandatului prin reducerea atribuțiilor președintelui”, a declarat Maia Sandu, în cadrul unui briefing de presă.

Tu ești o învingătoare! Sună la 112!
Articolul anterior
Recomandările poliției pentru oamenii care au ieșit să protesteze în fața Parlamentului
Articolul următor
Alte articole interesante