Protest la Guvern. Veterani ai războiului de pe Nistru cer demisia lui Igor Dodon

Sute de protestatari, veterani ai războiului Nistrului, s-au adunat în fața guvernului astăzi, 2 martie, cerând demisia guvernului în legătură cu declarațiile ministrului de externe, care au spus că „în 1992 Rusia a împiedicat vărsarea de sânge”.

separator
Protestatarii au spart sticla la intrarea în guvern și cer premierului Ion Chicu să iasă în fața oamenilor. Clădirea este păzită de polițiști. De asemenea, oamenii solicită demisia lui Igor Dodon.

Demonstranții amenință că vor merge în Piața Marii Adunări Naționale și vor aduce cu ei oameni din diferite zone. Ei îndeamnă locuitorii Moldovei prin intermediul rețelelor de socializare să se alăture protestului lor. Veteranii îndeamnă protestatarii să aducă mâncare în piață și să protesteze toată noaptea. „Dodon în închisoare”, „Aduceți înapoi țara”, „Mobilizare totală”, strigă ei.

Veteranii s-au adunat sâmbătă în Piața Marii Adunări Naționale și au decis să creeze un Consiliu Național al Veteranilor. Aceștia au adoptat o rezoluție prin care s-a solicitat autorităților să înființeze un guvern al Departamentului pentru Veterani sub guvern, scrie point.md. Oamenii au blocat circulația transportului în PMAN.

O femeie a luat avionul greșit și a ajuns la 3.500 de km depărtare de casă: „Nu a fost vina mea”

Marijose Gamboa, o tânără de naționalitate mexicană, se întorcea acasă, în orașul Tuxtla Gutierrez (Chiapas), după o vacanță petrecută recent în Guadalajara (Jalisco), dar în loc să se îmbarce în avionul ce efectua cursa între cele două localități din Mexic, ea a ajuns accidental într-un zbor către Seattle (Washington, SUA), la aproape 3.500 de km distanță de destinația sa.

Confuzia tinerei s-ar fi produs în momentul când angajatul companiei aeriene Volaris, aflat la terminal, i-ar fi spus că trebuie să schimbe coada la care stătea pe aeroportul din Guadalajara, în așteptarea zborului intern către localitatea sa de domiciliu. Povestea tinerei a ajuns virală pe TikTok, potrivit The Sun.

Într-un videoclip filmat la fața locului, ea a spus: „Așteptam să mă îmbarc la poarta pentru zborul spre Tuxtla, dar când eram pe punctul de a urca în avion, mi-au verificat biletul și m-au trimis la o altă coadă”.

Pasagera s-a conformat și s-a îmbarcat pe aeronava de pe acea linie. Odată ajunsă la bord, altă persoană stătea pe locul ei, așa că i-a arătat biletul său de îmbarcare însoțitorului de bord, care nu și-a dat seama că ea a greșit zborul și a pus-o să stea pe alt loc.

Tânăra a continuat: „Când m-am urcat în avion, locul meu era ocupat și mi-au cerut biletul de îmbarcare și mi-au spus că nu este nicio problemă, că îmi vor oferi alt loc. Un însoțitor de bord mi-a verificat din nou biletul de îmbarcare pentru a-mi vedea locul și totuși nu mi-a spus!”

După trei ore de la decolare, tinerei i s-a înmânat un formular de imigrare în SUA.

Abia atunci când un pasager care stătea în spatele ei i-a explicat ce înseamnă formularul și de ce aveau nevoie de pașaportul ei, tânăra și-a dat seama că se afla într-un alt zbor decât cel pentru care plătise bilet.

Marijose a explicat: „L-am întrebat pe însoțitorul de bord ce să fac, pentru că era în engleză. Mi-au spus că au nevoie de informații despre pașaport și m-au întrebat cum de am călătorit fără pașaport.

„Pasagerul din spatele meu m-a făcut să înțeleg ce se întâmpla. Evident, eram foarte îngrijorată pentru că mă aștepta familia la Tuxtla”.

Personalul de bord a reușit să ia legătura cu familia ei din Mexic și i-a informat rudele despre situația respectivă, după care au liniștit-o pe Marijose. Compania aeriană Volaris a plătit zborul tinerei înapoi în Mexic care, în cele din urmă, s-a întors cu bine la familia ei în Tuxtla Gutierrez.

Cu toate acestea, subiectul despre cine poartă vina în acest caz este încă în dezbatere în mediul online, după ce Marijose a dezvăluit că, la sosire, agenții Volaris din Tuxtla Gutierrez au dat vina pe ea pentru că a luat zborul greșit.

Totuși, femeia consideră că cei care i-au verificat biletul de mai multe ori au avut șansa să-i explice că nu se afla în avionul potrivit. Astfel, un zbor de mai puțin de două ore s-a transformat într-unul dublu, dus-întors, de zece ore.

Sun Online Travel a contactat fără succes Volaris pentru o explicație. În schimb, a aflat că un alt pasager, al companiei Ryanair, s-a urcat în avionul greșit. De asemenea, o bunică a ratat nunta nepotului ei după ce a zburat din greșeală în Polonia.

sursa

Alla-Victoria, fiica lui Filip Kirkorov, a împlinit 11 ani! Interpretul i-a organizat o petrecere de poveste! Imagini video de la sărbătoare

Petrecere de poveste la castelul lui Filip Kirkorov! Artistul a chemat zeci de invitați pentru a da o petrecere grandioasă de ziua fiicei sale, Alla-Victoria, care a împlinit 11 ani. Filip Kirkorov a publicat mai multe filmulețe de la sărbătoarea pe care denumit-o ,,Basm de iarnă”. Invitați din showbizul rusesc au făcut rând cu cadouri scumpe și alese pentru a-i aduce bucurie moștenitoarei lui Kirkorov.

Extrem de emoționată, Alla-Victoria s-a simțit cu adevărat specială de ziua ei. ,,Ochii fericiți ai fiicei sunt mai calzi decât lumina soarelui! Sunt gata să-i ofer sărbătoare în fiecare an pentru a ne încărca cu emoții și impresii pentru un an întreg. Mă bucur că visele devin realitate…”, a mărturisit interpretul, emoționat. ,,Acum 11 ani, s-a născut prințesa mea Alla-Victoria! Și viața mea a devenit mai strălucitoare ca niciodată. Mulțumesc Universului pentru darurile destinului, pentru familia mea, pentru prietenii mei”.

Artistul i-a dăruit fiicei sale bijuterii din cea mai nouă colecție Louis Vuitton. De ziua ei, Alla-Victoria a mai primit în dar un Gecko cu creastă, reptila care adoră fructele bine coapte și dulci, în special bananele, iar tortul spectaculos a fost senzația serii!

Cutremur în Italia. O porțiune din versantul unui deal s-a prăbușit în mare

Un cutremur de 4,6 a fost înregistrat la ora 8:12, de duminică, 4 decembrie, la o adâncime de 3 km în zona Insulelor Eoliene, un arhipelag vulcanic în sud-estul Mării Tireniene, la nord de Sicilia.

Epicentrul a fost situat în largul coastei Insulelor Eoliene (ME), la sud-vest de insula Vulcano.

Șocul seismic a fost resimțit de oamenii din întreaga provincie Messina. „L-am simțit bine de tot, din fericire nu a durat mult”, a scris o persoană pe pagina INGVterremoti.

O porțiune din versantul unui deal aflat pe malul mării s-ar fi prăbușit la Lipari, în localitatea Valle Muria, informează ANSA. Nu au fost semnalate pagube materiale sau persoane rănite.

La ora 8:18 a fost înregistrată o replică în largul coastei Insulelor Eoliene, cu o magnitudine de 2.0, urmată de alte două de 2.9 și 2.3, la ora 8:50, respectiv 11:44.

Interpreta Lidia Isac este însărcinată!
Articolul anterior
Primăria Chișinău vrea să modernizeze Piața Centrală, după modelul piețelor altor țări, cu pavilioane și hale separate
Articolul următor