Protest masiv în București și alte orașe ale României. Restricţiile dure au scos oamenii în stradă

Restricțiile impuse de Guvern și certificatul verde digital îi scot pe români în stradă. Zeci de mii de persoane au protestat la București împotriva Guvernului Cîțu. Și la Cluj, sute de români s-au adunat pentru a-și arăta nemulțumirile.

„Noi venim din Parlament, unde am început greva și mergem până la capăt cu acțiunile de protest. Nu mai este timp de stat, nu mai este timp de așteptat, tolerat și de înghițit mizeriile pe care ni le servesc alții. E momentul să venim cu toții la București, e momentul să fim mulți, foarte mulți”, spunea copresedintele George Simion pe Facebook, citat de infoprut.ro.

Protestul AUR nu a avut o temă specifică, ci s-a axat pe toate nemulțumirile pe care oamenii le au.

Toți românii trebuie să iasă în stradă: părinții care nu sunt mulțumiți de ce li se întâmplă copiilor, studenții care nu sunt primiți în cămine, cei care au primit facturi de două sau trei ori mai mari, românii care nu au unde să-și vândă marfa sau cei care sunt dați afară de la locul de muncă pentru că nu s-au vaccinat, toți cei care s-au săturat de Florin Cîțu și de acest Guvern de incompetenți, ieșiți în stradă cu toții (…)Veniți la București, să terminăm cu sistemul”, a mai îndemnat liderul AUR.

Din Piața Universității, locul inițial al manifestației, protestatarii au plecat în marș spre Piața Victoriei, scandând „Libertate”, „Hoții” și „Demisia”. Aceștia au ajuns în fața Guvernului, unde se aflau alte mii de persoane și au cerut demisia Guvernului. În total, în Piața Victoriei au fost cel puțin 30.000 de oameni, a transmis George Simion.

De la primele ore ale dimineții, din cele mai îndepărtate județe, români din Timișoara, Cluj, Argeș, dar și din alte zone ale țării, au pornit spre București.

Totodată, un protest similar a avut loc și la Cluj-Napoca, unde sute de persoane și-au arătat nemulțumirile față de noile restricții și a certificatului verde. Protestul a început la Monumentul Memorandiștilor, iar protestatarii au scandat „Jos dictatura!” și „Jos certificatul verde”, „Nu mă vaccinez” și „Libertate fără certificate”, printre alte mesaje.

Cum sunt copiii născuți în luna octombrie?
Articolul anterior
Imagini groaznice cu momentul în care un motociclist este lovit în plin de un automobil la Tiraspol
Articolul următor