Proteste în Italia. Mii de oamenii au ieșit pe străzi, pentru a scăpa de vaccinuri

Mii de oameni au ieșit pe străzi, în Italia, nemulțumiți că certificatul verde a devenit obligatoriu pentru toți angajații, de la stat și din privat.

Proteste în Italia, pentru că certificatul verde a devenit obligatori

Cei care nu se conformează riscă amenzi și chiar neplata salariului. Regula a intrat în vigoare vineri, în condițiile în care peste 80% dintre italienii cu vârste peste 12 ani sunt vaccinați, transmite Protv.ro.

Până de curând, vaccinarea era obligatorie în Italia doar pentru pentru personalul medical și cel didactic. De vineri însă, trebuie să se supună acestei reguli toți salariații din peninsulă.

“Vreau să fiu liber să fac ce vreau şi categoric nu vreau să mă injectez cu produse chimice care nu ştiu de unde provin şi, mai mult, nu vreau să le primească copiii mei. În niciun caz! Cei care cred în vaccin, să-l facă, nu sunt împotrivă, pot să facă ce vor”, a spus un protestatar.

Pentru a arăta că protestul lor este pașnic, mai multe femei din rândul demonstranților le-au împărțit jandarmilor flori.

“Nu suntem aici pentru a produce violențe și nimic de genul, suntem aici pentru că ne răpesc drepturile și nu mai putem nici măcar să mergem la muncă”, a declarat o femeie.

Lovită dur de pandemie anul trecut, Italia a plătit un preţ uriaș: 130.000 de morţi. În decembrie, Guvernul de la Roma a lansat campania de vaccinare, care s-a dovedit un succes. Din cele 3,2 milioane de angajaţi din sectorul public, doar aproximativ 8 la sută n-au primit serul anti-Covid. În sectorul privat, unde lucrează 14 milioane de persoane, procentul urcă la 15%.

Iar mulți nevaccinați spun că sunt dispuși să achite 15 euro pentru un test, de trei ori pe săptămână, după ce în cazul lor a fost eliminată plata din fonduri publice.

Corneliu Botgros, prima apariție la un eveniment public alături de iubita sa, Angela
Articolul anterior
Foto. Deținutele de la penitenciarul Rusca au creat o expoziție de toamnă
Articolul următor
Alte articole interesante