Proteste în Serbia după numărul mare de decese în rândul cadrelor medicale. Oamenii cer măsuri adecvate de protecție

Sute de persoane au păstrat luni un minut de reculegere în faţa unei clădiri a guvernului sârb, pentru a aduce un omagiu cadrelor medicale ucise de Covid-19 şi pentru a cere să se facă mai mult în vedere protejării lucrătorilor sanitari, relatează Reuters.

Participanţii la acest protest au depus trandafiri albi şi au aprins lumânări la intrarea în clădirea guvernului, transmite agerpres.ro.

Dintre cele 4.245 de persoane care au decedat în Serbia din cauza COVID-19, 105 sunt cadre medicale, conform datelor oficiale.

Uniunea medicilor şi farmaciştilor, care a organizat protestul, a constatat că numărul cadrelor medicale care au murit în urma COVID-19 în Serbia este mai mare faţă de alte ţări din regiune.

”Pentru o ţară mică precum Serbia, acesta este un număr uriaş de oameni pe care i-am pierdut din cauza proastei organizări”, afirmă un medic participant la protest, Ferenci Tot, specializat în boli respiratorii.

Medicul sârb Dejan Zujovic, care a lucrat în ”zonele roşii” COVID-19 din capitala Belgrad, afirmă că echipamentele de protecţie insuficiente şi epuizarea personalului medical din cauza timpului îndelungat petrecut în spitale peste programul obişnuit sunt principalele cauze ale numărului ridicat de decese în rândul cadrelor medicale.

Grecia, lovită de cel mai puternic episod de iarnă din ultimii ani
Articolul anterior
Poliția caută proprietarul care a pierdut o sumă mare de bani pe o stradă din Capitală
Articolul următor
Alte articole interesante