Proteste în Spania: oamenii cer demisia guvernului, medicii amenința cu greva

Câteva mii de persoane au manifestat duminică în diverse cartiere din Madrid împotriva izolării pe cartiere. Manifestanţii au cerut demisia liderului regional, Isabel Diaz Ayuso, care a aplicat carantina pe cartiere, în loc să o extindă în toată regiunea, aşa cum cere şi guvernul central, scrie Mediafax.

separator

Sindicatele din sănătate sunt şi ele pe picior de război şi cer să fie angajaţi cel puţin 750 de medici, pentru că personalul actual este insuficient.

Rosa şi Maribel lucrează la o clinică cu 48.000 de cetăţeni arondaţi şi ajung acasă după ture extenuante.

Cadrele medicale din Madrid denunţă şi calitatea tot mai precară a serviciilor medicale, lipsa liniilor telefonice pentru anchetele epidemiologice şi regretă că nu s-au adus specialişti când pandemia era sub control.

Juan – localnic: „Locuitorii din cartierul Vallecas ne simţim discriminaţi de guvernul regional Madrid prin aceste măsuri de izolare selectivă care sunt inutile şi lipsite de eficacitate. Nu se poate ca un district unde doar 10% din locuitori muncesc aici să fie izolat. Nu serveşte la nimic. Pe deasupra ne simţim abandonaţi de instituţiile care taie tot mai mult din serviciile sociale, sanitare, trackers, precum şi din transportul public sau curăţenia străzilor.”

Ángela Hernández – vicepreşedinte al Asociaţia Medicilor din Madrid: „Îmi sare somnul când mă gândesc ce puteam face la nivelul pandemiei din iunie, dacă aveam 1.500 de epidemiologi. Acum probabil că sunt 800, dar nu ar mai fi de ajuns nici 5.000.”

Maribel Giráldez – medic de familie: „Suntem 15 medici de dimineaţă, 15 de după-amiază, 5 pediatri, 22 asistente, 18 personal auxiliar şi sincer nu facem faţă la volumul imens de muncă din fiecare zi.”

Rosa Gómez Honrato – Plataforma Centrelor Sanitare: „Sunt asistente care fac 100 de teste PCR pe tură. Pacienţii sunt chemaţi din nou ca să li se dea rezultatele. Dacă apare un pozitiv ne apucăm iar să facem ancheta. În sfârşit, o muncă imensă.”

Cetățenii moldoveni pot călători în Ucraina. Regulile noi
Articolul anterior
4 secții de votare deschise pentru 8.500 de moldoveni, care locuiesc în două case din Galați
Articolul următor
Alte articole interesante