Proteste în spitalele din Rusia. Medicii care tratează bolnavi de Covid cer bonusurile promise

În multe regiuni din Rusia, e revoltă în spitale. Președintele Putin le-a promis bani în plus la salariu tuturor cadrelor medicale care tratează bolnavi de Covid-19. Dar bonusurile nu au ajuns la cei care le așteaptă.

separator

,,Nu am primit banii promiși. Nici medicii, nici personalul de pe ambulanţă, nici infirmierele, nici şoferii. Nimeni. Nicio rublă, nici măcar o copeică”, spun medicii.

Așa au protestat medicii din Armavir în sudul Rusiei pentru că nu au primit sumele compensatorii promise. Au fost și situații bizare: în Extremul Orient Rus, la Cita personalul medical a încasat sume infime deoarece conducerea spitalelor a calculat la minut timpul acordat îngrijirii unui bolnav cu COVID 19.

Valentina Solodukhina, asistentă medicală: ,,Am primit sume diferite. Cel mai mult, 500 de ruble (n.r. 7 dolari), 200 de ruble, 138 de ruble, 60 de ruble, ba chiar şi 30 de ruble a primit cineva. Cam astea sunt plăţile suplimentare pentru că luptăm împotriva coronavirusului”.

În alte regiuni , autoritățile au spus clar că nu sunt bani pentru plata sumelor compensatorii.

Natalia Solomatova, asistentă medicală: Pe oricine am întrebat din conducere, ni s-a răspuns: „Putin a promis că vă plăteşte! Putin să vă dea banii!”

Pe 15 mai președintele rus a promis stimulente pentru diferite categorii din domeniul sanitar: medicii primesc 1100 de dolari, personalul sanitar 680 de dolari iar șoferii de pe ambulanță câte 340 de dolari – bani în plus la salariu.

Sursa

Suedia înregistrează în acest moment cel mai ridicat număr de decese pe cap de locuitor din Europa din cauza Covid-19
Articolul anterior
Air Moldova reia mai multe curse regulate, însă nu toți pasagerii vor putea urca la bord
Articolul următor
Alte articole interesante