Putin a criticat armata rusă și a lăudat forțele din Donețk și Lugansk. Ce ascunde declarația liderului rus

Vladimir Putin a lăudat public luni forțele armate din DNR și LNR, aşa numitele Republici Populare Doneţk şi Lugansk și a denigrat armata rusă, relatează grupul de experți americani de la Institutul pentru Studiul războiului în cea mai recentă analiză despre invazia din Ucraina. Declarația lui Putin are cel mai probabil rolul de a motiva recrutarea de militari în Donbas și de a muta atenția presei ruse de la contraofensiva din sudul Ucrainei, potrivit ISW.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat la 5 septembrie că personalul din Corpurile 1 și 2 de armată (adică forțele armate ale DNR și LNR) luptă mai bine în Donbas decât soldații ruși profesioniști și a insinuat că este nemulțumit de performanța Ministerului rus al Apărării. Comentariile lui Putin sunt cel mai probabil menite să promoveze recrutarea de forță de luptă în DNR și LNR și să reorienteze modul în care este acoperit războiului în spațiul media rusesc, departe de luptele din sudul Ucrainei, potrivit experților de la Institutul pentru Studiul Războiului.

Forțele rusești s-au bazat din ce în ce mai mult pe puterea de luptă a personalului din DNR și LNR, iar Kremlinul caută cel mai probabil să crească la nivel retoric rolul acestora în război pentru a spori recrutarea și a crește moralul. De asemenea,prin lăudarea acestora, Putin încearcă să împingă argumentul preferat (și fals) al Kremlinului că invazia din Ucraina este un efort de a ”proteja” DNR și LNR, relatează ISW. 

Ce a spus Vladimir Putin despre soldații din Donbas?

Vladimir Putin a spus pe 5 septembrie că locuitorii din Donbas, care luptă de partea Federației Ruse ca parte a celor două ”corpuri de armată”, luptă mai bine decât soldații profesioniști, potrivit publicației ucrainene strana.ua.

Strana susține că oficialii din armata ucraineană cu care a stat de vorbă au remarcat și ei și că unitățile DNR și LNR luptă mai bine decât multe unități ale armatei ruse. Dar acest lucru este valabil doar pentru cei care au servit în așa-numitele ”miliții populare” locale chiar înainte de începerea războiului din Ucraina și au o vastă experiență în luptele în Donbas din 2014, pe care majoritatea unităților din armata rusă nu o au. Cât despre locuitorii din DNR și LNR care au fost mobilizați forțat după 24 februarie, unitățile formate din aceștia reprezintă ”cea mai slabă verigă” a trupelor inamice, mai scrie sursa citată. 

O mașină a explodat în centrul Moscovei. Două automobile sunt în flăcări

O mașină a explodat în apropierea Turnului Federației din Moscova. Joi seară, două mașini erau în flăcări în centrul Moscovei.

Martorii oculari spun că au auzit o explozie, după care au observat un bărbat care a fugit cu o canistră.

Turnul Federației este un complex de zgârie-nori din Moscova. Turnul a fost proiectat să fie atât cea mai înalta clădire din Europa cât și prima clădire europeană care să depășească 374 de metri.

Patriarhul Kirill a cerut clericilor din toată țara două zile de rugăciuni pentru sănătatea lui Putin

Patriarhul Kiril al Moscovei și al Rusiei i-a binecuvântat pe episcopi, clerici și credincioși să se roage pentru sănătatea președintelui rus Vladimir Putin.

Putin's Altar Boy'—Russian Orthodox Church Leader—Dropped From EU Sanctions

Într-un mesaj publicat pe site-ul Patriarhiei Moscovei, se spune că pe 7 octombrie, ziua în care Putin împlinește 70 de ani, Kirill face apel „să facă acasă rugăciune fierbinte pentru sănătatea șefului statului al Rusiei”.

Pe 8 octombrie, ziua sărbătorii Sfântului Serghie de Radonezh, cu binecuvântarea Patriarhului Moscovei și al Întregii Rusii, bisericile vor asculta și o „petiție specială pentru sănătatea Președintelui Rusiei” și „proclamă mulți ani ” lui Vladimir Putin.

sursa

Oamenii își vor putea autentifica procurile pentru stabilirea pensiei, indemnizației și alocației la primării

Legislativul a adoptat, în lectura a doua, proiectul de lege care prevede extinderea atribuției de autentificare a procurilor de către secretarii consiliilor locale. Astfel, autentificarea procurilor în scopul reprezentării persoanelor pentru stabilirea și recalcularea pensiei pentru limita de vârstă, indemnizației, alocației pentru dizabilitate și pensia de urmaș se va putea face la primărie, nu și la notar.

Pensii 2022: Noua formulă de calcul și modificările din PNRR - ACTUALITATE  / SOCIAL

Potrivit autorilor proiectului, un grup de deputați ai Fracțiunii „Partidul Acțiune și Solidaritate”, documentul a fost elaborat în vederea facilitării accesului persoanelor în etate și a celor cu nevoi speciale la serviciile oferite de CTAS, prin reprezentantul împuternicit prin procură, în condițiile în care în multe localități rurale nu activează notari, iar cetățenii întâmpină dificultăți și suportă cheltuieli suplimentare pentru a avea acces la serviciile oferite de aceștia.

Pact energetic între Franța fără curent și Germania fără gaze. Decizie surprinzătoare luată de Berlin
Articolul anterior
Rusia deschide, în plin război, două noi uzine pentru repararea vehiculelor blindate. Ce prevede decretul guvernului
Articolul următor