Putin își construiește un nou buncăr antiatomic. Ce dotări va avea adăpostul amplasat sub cel mai de elită spital din Rusia

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat construirea unui nou adăpost antiatomic la cel mai de elită spital din țară, unde sunt tratați oficiali de rang înalt, potrivit publicației Newsweek.

vladimir putin

Astfel, Putin a ordonat construirea unui adăpost antiatomic la Spitalul Clinic Central din Moscova, cu o dată de finalizare programată pentru 20 decembrie 2023. Costul proiectului este estimat la 35 de milioane de ruble (431.000 de dolari), a relatat publicația rusă independentă The Moscow Times, citând un site rusesc de achiziții publice.

Oficiali ruși de rang înalt sunt tratați la spitalul din Moscova, anunță publicația independentă de limbă rusă Mediazona. Putin însuși ar fi primit tratament în această unitate spitalicească.

Ce dotari va avea nou buncăr al lui Putin

Buncărul antiatomic va fi proiectat pentru 800 de persoane, inclusiv personalul medical și angajații, și ar trebui să fie conceput pentru a oferi protecție împotriva radiațiilor. Acesta va avea intrări multiple, o ieșire de urgență și un sistem complex de ventilație capabil să curețe aerul „de arme de distrugere în masă gazoase” și aerosoli.

Ar trebui să fie echipată pentru ca personalul medical să poată efectua „proceduri medicale în timp de război”.

The Moscow Times a relatat anterior că Kremlinul a ordonat modernizarea adăposturilor antiaeriene pe întreg teritoriul Rusiei.

În octombrie 2022, Kremlinul a emis un decret care a ordonat regiunilor din vestul Rusiei să se pregătească pentru posibilitatea unor lovituri în interiorul teritoriului rusesc. Cu toate acestea, publicația a relatat că datele din surse deschise arată că procesul de reparare a adăposturilor antiaeriene a avut loc în toată Rusia.

Moscova, la adăpost

Două luni mai târziu, Serghei Poletykin, șeful biroului regional al Ministerului pentru Situații de Urgență, a declarat că în regiunea Moscovei se pregătesc adăposturi antiaeriene capabile să găzduiască până la 15 milioane de persoane.

Ultimele evoluții au loc în contextul în care Rusia a acuzat Ucraina pentru un atac cu drone de mare amploare asupra Moscovei – primul de la începutul invaziei la scară largă a lui Putin în țara vecină, în februarie anul trecut.

Putin a acuzat Kievul că încearcă să provoace un răspuns în oglindă din partea Moscovei, după ce Ministerul rus al Apărării a acuzat Ucraina că a organizat un „atac terorist” marți dimineață cu cel puțin opt drone, care au provocat pagube minore.

Ucraina a negat că ar fi fost responsabilă pentru aceste atacuri., mai notează publicația Newsweek.

Nu rata cel mai incendiar festival al verii! Ia-ți din timp bilet la EXAMEN

Nu putem să lăsăm să treacă vara fără un eveniment incendiar și cu această ocazie vă invităm la EXAMEN #1 pe data de 21 Iulie!

Atenție, prieteni! Sunteți gata să vă distrați la maxim în luna Iulie?

Începând cu ora 18:00, în incinta Chișinău Arena – Amfiteatru, vor evolua: 

  • IVAN DORN 
  • Magic Flowers 
  • Cosmos în buzunar 
  • Murmur de Izvar 
  • Nolimit Production 
  • Markus Lawyer
  • Sarmigetusa

Ne așteaptă cele mai fierbinți dansuri, cocktail-uri reci și o atmosferă formidabilă cu ocazia primului eveniment EXAMEN.

Partener Media General: TV8 

Partener Radio: HIT FM 

Partener Media: Unica.md, Diez.md, Ea.md, Zugo, News Maker, Realitatea. 

Cod Galben de vreme rea! Ce ne așteaptă în următoarele ore

Meteorologii au emis un avertisment Cod Galben de vreme rea!

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică pe întreg teritoriul țării pentru astăzi, 3 iulie, valabil în intervalul orelor 12:40 – 21:00.

Se prevăd descărcări electrice cu ploi de scurtă durată, izolat averse puternice (15-25 l/m2) cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s.

Misterul băncilor instalate la Telecentru și dispărute peste câteva ore: Primăria nu știe cine le-a instalat

Băncile instalate pe strada Pan Halippa din cartierul Telecentru au dispărut peste câteva ore după instalarea acestora.

Asta după ce noul mobilier urban a devenit ținta glumelor pe rețelele sociale, transmite Știri.md.

„Iată am pus băncile, iată am scos băncile”.

„Ala Revenco bani pentru instalare, bani pentru dezinstalare…”.

„Ala Revenco a bifat dublu în chek-list. Instalat bănci. Dezinstalare bănci”.

„Ceban: PAS face dezastru!!!”, au scris în comentarii internauții.

„Noi o să cheltuim câteva milioane de lei să instalăm bănci fără pic de umbră cu view spre o șosea plină cu mașini. 

Oamenii care nu pot face elementara legătură logică între bănci și umbră au prins în mrejele populismului un oraș de aproape un milion de oameni și înșiră kilometri de macaroane despre cum ei sunt profesioniști și manageri. 

Pur și simplu jalnic”, a scris ex-viceprimarul Victor Chironda atunci când a văzut băncile instalate, însă peste câteva ore acesta a venit cu o un nou mesaj și o altă fotografie.

„La doar câteva ore de la postarea mea, băncile de pe strada Pan Halippa au fost demontate și evacuate. Asta e tot ce trebuie să știți despre „profesioniștii” de la Primărie.

Ultimii patru ani, domnul Ivan Ceban implementează ideile din programul meu din 2019 și încearcă (stângaci) să facă tot ce spun eu.

Cel mai des executarea acestor idei se face prost, cu întârziere și cu irosiri de bugete imense.

Poate e timpul de eliminat acest intermediar ineficient?”, a scris Chironda.

Într-o reacție pentru Știri.md, responsabilii din cadrul Primăriei municipale ne-au spus că un astfel de proiect privind instalarea băncilor în acea zonă nu a existat, iar acum autoritățile caută persoana care le-a instalat și ulterior le-a evacuat.

Deputații Șor nu-și primesc leafa de două luni. Care e motivul
Articolul anterior
Propagandistul Soloviov este șocat de neputința Moscovei, după ocuparea orașului rusesc Șebekino
Articolul următor