Putin le-a oferit sfaturi oligarhilor ruși care au rămas fără iahturi

Președintele rus Vladimir Putin le-a oferit sfaturi oamenilor de afaceri ruși care și-au pierdut iahturile după ce acestea au fost confiscate de autoritățile din țările occidentale ca urmare a sancțiunilor impuse împotriva lor, relatează hotnews.ro, cu referire la Lenta.

Vorbind la Forumul Economic Est organizat în orașul Vladivostok din Orientul Îndepărtat Rus, Putin a spus că oamenii de afaceri ruși nu și-ar pierde conturile și iahturile dacă le-ar ține în Rusia, nu în străinătate.

„Ar fi mai bine dacă aceste vapoare ar fi păstrate aici iar banii nu ar fi investiți în active străine, ci în dezvoltarea infrastructurii rusești”, a sfătuit el, adăugând că „situația actuală este o lecție pentru toată lumea”.

Liderul de la Kremlin a mai spus cu referire la Occident că mulți oameni de afaceri ruși „nu au păstrat nimic special acolo, peste deal” și s-a dovedit că au avut dreptate.

„Comunitatea de afaceri în ansamblul ei demonstrează astăzi cea mai înaltă responsabilitate față de țară”, a subliniat acesta.

Iahturile confiscate de la oligarhii ruși

Comentariile lui Putin vin în contextul în care iahturile a numeroși oligarhi ruși au fost confiscate în țări occidentale după ce guvernele acestora au impus sancțiuni împotriva miliardarilor ruși apropiați de Kremlin, ca urmare a invadării Ucrainei.

În luna aprilie Germania a confiscat „Dilbar”, cel mai mare super-iaht din lume, deținut în acte de sora oligarhului Alișer Usmanov. Marea Britanie a impus sancțiuni împotriva acestuia încă de pe 3 martie, magnatul din domeniul metalurgic fiind considerat unul dintre cei mai apropiați oameni de afaceri ruși de președintele Putin.

Mai multe iahturi ale unor oligarhi ruși au fost sechestrate în Germania și Franța încă de la începutul lunii martie.

Roman Abramovich, probabil cel mai cunoscut miliardar rus pe plan internațional, a reușit să evite confiscarea iahturilor sale după ce acestea au acostat în Turcia, țară care nu s-a aliniat sancțiunilor decise de Occident și alte state din jurul lumii împotriva Rusiei.

Un prim super-iaht confiscat a fost scos la licitație în luna august, însă nu în beneficiul Ucrainei.

„Axioma”, o super-ambarcațiune de 72,5 metri a fost scos la vânzare după ce a fost confiscat la solicitarea băncii de investiții JP Morgan, care susține că proprietarul navei, oligarhul Dmitri Pumpyansky, îi datorează peste 20 de milioane de dolari.

Operațiunea VITEZA, mii de încălcări comise de șoferi

Timp de o săptămână, polițiștii INSP au fixat peste 5 mii de încălcări rutiere comise de șoferi, anunță Poliția.

Operațiunea (acțiune sub egida #ROADPOL) are scopul diminuării numărului de accidente rutiere, dar şi sporirea nivelului de disciplină al participanților la trafic.

În premieră, Poliția Națională a fost dotatăcu cinci bărci de patrulare de către Autoritatea Polițienească Suedeză

În premieră, Poliția Națională a fost dotată de către Autoritatea Polițienească Suedeză cu cinci bărci de patrulare.

Timp de trei zile, 9 angajați ai subdiviziunilor Poliției Naționale, precum și reprezentanți ai altor entități ale MAI, au fost instruiți în utilizarea bărcilor cu motor.

Ulterior, aceștia vor putea interveni în cadrul activităților de supraveghere și intervenție în zonele acvatice.

Instruirile au avut loc sub îndrumarea specialiștilor suedezi, care au furnizat cunoștințele și abilitățile necesare pentru operarea eficientă a acestor mijloace de transport pe apă.

Astfel, vom extinde capacitatea operațională a angajaților poliției, facilitând intervenția rapidă și eficientă în situații de urgență.

Gest emoționant și salvare dramatică al unui ucrainean. A îngenuncheat și a sărutat pământul românesc

Doi cetățeni ucraineni, de 30 și 31 de ani, au fost salvați după patru zile pe care le-au petrecut în munții din Maramureș. Cei doi făceau parte dintr-un grup mai mare, care a pornit spre România, pentru a nu ajunge pe front, scrie adevarul.ro.

Alarma s-a dat pe 18 aprilie, la ora 5.00 dimineața, anunțând că un grup de trei ucraineni s-a rătăcit în munți după ce aceștia au trecut granița ilegal și au nevoie de ajutor. O echipă de salvamontiști și polițiști de frontieră au pornit imediat în căutarea lor. Unul a fost găsit, însă ceilalți doi, nici urmă de ei. Căutările au încetat seara, dar între timp mai era căutat un grup de patru ucraineni care, la fel, au trecut granița ilegal în România.

Despre acest grup, echipa de slvatori a aflat după ce, pe traseu, au întâlnit unul dintre ei care era echipat și nu avea nevoie de ajutor.

Astfel, salvamontiștii și polițiștii de frontieră au început să-i caute și pe ceilalți. Doi dintre ei au fost găsiți astăzi, după ce au petrecut patru zile în munți, unde a nins, iar temperaturile au fost negative, ei nefiind echipați de munte.

Găsiți cu ajutorul elicopterului

Pentru că noi nu spunem niciodată „nu”, astăzi după câteva ore de căutări în care am folosit elicopterul SMURD am reușit să găsim doi ucrainieni din grupul celor patru (zona Repedea – Poienile de sub Munte). Cei doi au 30 și 31 ani și sunt plecați din Ucraina din dată de 16 Aprilie. Ambii au fost predați echipajelor Ambulanței și respectiv SMURD veniți în sprijin”, a precizat Dan Benga, șeful Serviciului Județean Salvamont Maramureș.

Când a fost coborât din elicopter băiatul de 31 ani care de-abia se mai deplasa, a îngenuncheat plângând și a sărutat pământul, ulterior strângându-ne în brațe pe fiecare și mulțumindu-ne că l-am salvat”, a mai relatat Benga.

Din păcate, despre primii doi căutați nu există informații. Se presupune că ar fi în viață și ar fi fost preluați de grănicerii ucraineni, dar informațiile sunt incerte.

Durere pentru o familie din Râșcani. Fiul lor de 16 ani s-a ucis cu motocicleta
Articolul anterior
26 de tone de pește cu paraziți, care urma să ajungă pe rafturile magazinelor, depistate de inspectorii ANSA
Articolul următor