Putin, ridiculizat pentru că ar fi „trimis o sosie” în Mariupol: „O babușkă fără dinți”. Partea corpului care l-ar fi trădat

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a mers într-o vizită-fulger în Ucraina, în Mariupol, oraș aflat în prezent sub ocupație rusă.

vladimir putin, sosie, mariupol

Nu de puține ori s-a vehiculat că Vladimir Putin își trimite sosiile în deplasările externe de mare risc, în care trebuie să se afișeze și în public. Acum, în urma vizitei sale în Mariupol, au apărut imagini și detalii care ridică multe semne de întrebare vizavi de fizionomia liderului de la Kremlin.

Vladimir Putin a fost ironizat după ce ar fi trimis o sosie în Mariupol, oraș ucrainean devastat de război, într-o vizită de înaltă securitate.

Anton Gerashchenko, înalt oficial de la Kiev, a postat trei imagini cu bărbia lui Putin, punând la îndoială faptul că Putin se teme de vizitele publice și că, de fapt, a folosit o sosie. Oficialul a glumit: „Ce se întâmplă cu bărbia ta, Putin?”.

Putin, ironizat de ucraineni

„Se pare că în ultima vreme make-up artiștii săi (adică pentru recentele deplasări ale liderului rus în Crimeea și Mariupol) au trebuit să lucreze cu o copie de calitate destul de slabă, nici măcar o dublură, ci copia sa. Mă întreb care dintre ele a fost reală?”, a ironizat consilierul ministrului de Interne al Ucrainei.

Una dintre imagini îl arăta pe Putin, în vârstă de 70 de ani, în urmă cu un an, la un discurs în fața Adunării Federale de la Moscova, în timp ce cealaltă arăta vizita raportată a lui Putin în portul naval Sevastopol din Crimeea, pe 18 martie.

Cea de-a treia fotografie a fost din imagini publicate a doua zi, care păreau să-l arate pe dictator în Mariupol, o localitate bombardată de război. 

În prima imagine, bărbia sa pare mai puțin lăsată și mai fermă, în timp ce în cea de-a doua imagine din Sevastopol pare mult mai căzută. 

vladimir putin, sosie, mariupol

Potrivit DailyStar și protv.ro, o sursă rusă a declarat: „Are aceste momente în care arată ca o babușkă (bunică – n.trad.) fără dinți”.

Au existat zvonuri puternice potrivit cărora Putin folosește o dublură pentru aparițiile publice și că este din ce în ce mai timorat să apară el însuși în timp ce războiul pe care l-a provocat în Ucraina continuă să facă ravagii.

Putin, acuzat că nu a fost la Sevastopol sau Mariupol

Canalul Telegram General SVR, care urmărește informații despre război din interiorul Rusiei, a afirmat că Putin nu a fost la Sevastopol sau Mariupol.

„Informația din resursele Kremlinului conform căreia Vladimir Putin a vizitat Crimeea și Mariupol NU este adevărată. În Crimeea, o sosie a președintelui a fost remarcată într-o vizită scurtă și doar de dragul unei ședințe foto video”, au spus ei.

De asemenea, ei susțin că presupusei dubluri a lui Putin i-a fost „interzis să poarte conversații semnificative și să organizeze întâlniri lungi, temându-se de jena sau de o altă greșeală a dublurii”.

În Mariupol, Putina fost văzut într-o plimbare la volanul unei mașini, seara, fără a purta centura de siguranță, în timp ce în jurul său nu a putut fi văzută nicio măsură de securitate, ceea ce a sporit speculațiile privind utilizarea unei sosii.

„Președintele se afla în acel moment la multe sute de kilometri distanță, la căldură și în deplină siguranță”, spun cei de la SVR.

Karim Benzema a devenit tată pentru a patra oară

Karim Benzema (35 de ani) a devenit, pentru a patra oară, tată.

Partenera sa, Jordan Ozuna, a născut de curând într-un spital din Madrid. Este primul copil al cuplului, scrie As.com.

Karim Benzema mai are trei copii, din relații anterioare.

Atacantul francez de la Real Madrid are doi copii alături de Chloe de Launay, Melia, de 8 ani, și Nouri, 3 ani, și un băiat, Ibrahim, în vârstă de 5 ani, din relația pe care a avut-o alături de Cora Gaulthier.

Karim Benzema și Jordan Ozuna s-au afișat în premieră în vara anului trecut, iar în toamnă au apărut împreună la Gala Balonului de Aur din Paris, în cadrul căreia atacantul a fost desemnat cel mai bun fotbalist al lumii în sezonul precedent.

Ucraina: Nou atac rusesc cu rachete și alarme aeriene în toată țara

Sistemele de apărare antiaeriană au intrat în acțiune luni la primele ore ale dimineții, după atacuri rusești cu rachete în regiunea Kiev, au anunțat autoritățile locale, potrivit Reuters. Serviciile de urgență au emis alerte de raid aerian în toată Ucraina, scrie News.ro.

„În jurul orei 02:30, invadatorii ruși au atacat Ucraina din aeronavele aviației strategice – nouă Tu-95 din regiunea Olenegorsk (regiunea Murmansk) și două Tu-160 din regiunea Mării Caspice. În total, au fost lansate din aer 18 rachete de croazieră X-101/X-555. Forțele de apărare aeriană și mijloacele Forțelor Aeriene ale Ucrainei au distrus 15 dintre ele!”, anunță Statul Major ucrainean.

Șeful Biroului Prezidențial al Ucrainei, Andrii Yermak, a spus că apărarea aeriană este activă și i-a îndemnat pe cetățeni să nu ignore sirenele de raid aerian, potrivit Kyiv Independent.

Portughezii obţin dreptul la concediu medical de scurtă durată autodeclarat prin internet sau telefon

Portughezii pot obţine începând de luni un concediu medical de trei zile printr-o simplă auto-declaraţie de boală prin internet sau telefon, o măsură care ar trebui să reducă presiunea de pe Serviciul Naţional de Sănătate, conform unui comunicat al guvernului, citat de AFP și Agerpres.

Dureri de cap dimineata | DivaHair.ro

Măsura nu va implica niciun cost pentru stat sau angajator, deoarece durata maximă de concediu corespunde perioadei de aşteptare în care salariatul nu este remunerat de serviciile de securitate socială, a precizat Ministerul Sănătăţii.

Dispoziţia face parte dintr-o serie de măsuri pentru o „muncă demnă”, adoptate în februarie de parlament cu scopul de a îmbunătăţi condiţiile de muncă ale salariaţilor.

Reforma Codului Muncii prevede zeci de alte măsuri, cum ar fi extinderea situaţiilor ce permit telemunca sau creşterea indemnizaţiilor de disponibilizare.

Pentru a obţine unul din aceste concedii medicale de scurtă durată, limitate la două pe an, salariaţii bolnavi îşi pot justifica de acum absenţa faţă de angajator prin intermediul unei simple declaraţii pe propria răspundere pe site-ul Serviciului Naţional de Sănătate (SNS).

Unul din obiectivele acestei măsuri, care vizează orice angajat de peste 16 ani, este de a uşura viaţa utilizatorilor şi de a reduce volumul de muncă al medicilor de familie în centrele de sănătate publică, ei fiind singurii autorizaţi să acorde concediu medical.

Ministerul Sănătăţii estimează că circa 600.000 de consultaţii sunt programate anual pentru a justifica absenţe de până la trei zile.

Întreruperile de lucru online, de scurtă durată, au fost testate în timpul pandemiei de COVID-19.

Un bărbat a căzut pe scări și a murit chiar înainte de a afla că a câștigat o sumă fabuloasă la loto
Articolul anterior
Bărbatul cu cea mai lungă limbă din lume a doborât un nou record mondial. Jocul la care nu îi stă nimeni în cale
Articolul următor