Radu Albot a urcat pe locul 46 în topul celor mai buni jucători de tenis ai lumii

Jucătorul de tenis din Republica Moldova a ajuns printre primii 50 cei mai buni jucători de tenis ai lumii, ocupând la moment locul 46 în clasamentul ATP.

separator

Acest rezultat este cea mai bună clasare din cariera sa și din istoria tenisului de câmp moldovenesc, potrivit Federației de Tenis din Moldova (FTM).

Avansarea dată se datorează șirului de victorii înregistrare de Radu în ultima perioadă, dar și cuceririi titlului de campion al turneului ATP 250 Delray Beach Open 2019.

În clasamentul de dublu, Radu Albot se află pe locul 73.

Mai mult, sportivul moldovean începe pe data de 18 martie evoluția în etapa de calificare la un nou turneul ATP Masters 1000 – Miami Open.

Incendii apocaliptice în regiunea Kurgan din Rusia. Cel puțin 6 oameni au murit

Incendii apocaliptice au loc chiar acum în regiunea Kurgan a Rusiei. Până în acest moment au fost raportați cel puțin 6 morți. Mai multe persoane au fost rănite, iar unii au rămas fără casă și masă.

Autoritățile promit să îi ajute pe cei rămați pe drumuri și le va oferi câte 50 de mii de ruble, echivalentul a 700 de dolari.

Pe 9 mai, Ucraina va sărbători Ziua Europei! Ce spune Zelenski

Ucraina va marca pe 9 mai Ziua Europei. Liderul de la Kiev a semnat decretul corespunzător și a făcut anunțul, menționând că lumea comemorează pe 8 mai victimele celui de-al Doilea Război Mondial, scrie realitatea.md.

„Pe 8 mai, majoritatea popoarelor își amintesc de victoria contra nazismului. Pe 8 mai lumea îi comemorează pe cei care și-au pierdut viața în război. Pe 8 mai a intrat în vigoare Actul de Predare a Wehrmacht-ului”, afirmă Zelenski.

Președintele mai afirmă că țara sa nu va uita niciodată cum au  nu va uita niciodată contribuția ucrainenilor la victoria asupra nazismului și nu va afirma că s-ar fi putut întâmpla fără participarea vreunui popor.

„Din păcate, răul a revenit. Deși agresorul este acum altul, el are același scop – înrobire sau distrugere. Va fi corect să sărbătorim Ziua Europei împreună. Am semnat un decret și, în fiecare an, pe 9 mai vom onora unitatea noastră istorică – unitatea tuturor europenilor care au distrus nazismul și vor învinge rașismul (n. red.: termen folosit de Kiev pentru a numi ideologia care susține invazia rusă în Ucraina). Unitatea aduce pacea mai aproape”, declară el.

În Ucraina, 8 mai este Ziua Comemorării, iar pe 9 mai era sărbătorită Ziua Victoriei contra nazismului. În februarie, un grup de deputați a propus anularea sărbătorilor de 8 martie, 1 și 9 mai, potrivit Hromadske. Începând cu 2003, Ziua Europei în Ucraina era marcată în fiecare a treia sâmbătă din mai.

Maia Sandu pentru Financial Times: ”Rusia vrea să controleze Moldova prin șantaj și proteste stradale”

Federația Rusă a tins totdeauna să-și subordoneze Republica Moldova, inclusiv ca parte componentă a unui plan de a reface Uniunea Sovietică. Presiunile asupra Republicii Moldova se fac prin șantaj energetic și proteste stradale cu scopul de a submina eforturile guvernării de la Chișinău de a orienta țara spre Uniunea Europeană. Șefa statului a făcut aceste declarații într-un interviu pentru Financial Times, notează IPN.

„Rusia a încercat întotdeauna să controleze Moldova prin diferite metode. Când au văzut că nu mai pot folosi energia ca instrument de șantaj, s-au orientat spre alte măsuri, inclusiv proteste de stradă, profitând de dificultățile sociale ale oamenilor”, a spus Maia Sandu.

Maia Sandu consideră că planul Rusiei de a reface Uniunea Sovietică nu este unul realist, iar Ucraina este cea care protejează Moldova în acest sens. 

„Rusia ar vrea să refacă Uniunea Sovietică. Vor să readucă vremurile de înapoi. Noi nu vrem asta. Moldova a făcut parte din zona gri timp de 30 de ani, iar aceasta a însemnat pentru noi sărăcie, corupție, proastă guvernare, emigrare în masă. Vrem să fim parte a lumii democratice. Nu văd planul Rusiei ca fiind realist, dar aceste acțiuni continuă să submineze eforturile noastre”, a spus președintele Republicii Moldova.

Premieră medicală în Moldova. O femeie cu tumoare la plămâni a fost operată minim invaziv prin videotoracoscopie
Articolul anterior
Vloggerița Iuliana Beregoi a luptat cu varicela. Cum se simte acum?
Articolul următor