Raidurile israeliene au ucis aseară încă 42 de oameni în Gaza, dintre care cel puţin opt copii şi doi medici

Israelienii nu se lasă. Avioanele lor de război au declanşat, duminică, o serie de atacuri în mai multe locaţii din oraşul Gaza acum câteva ore. Exploziile au zguduit oraşul timp de 10 minute.

Războiul israeliano-palestinian: Raidurile de duminică au ucis 42 oameni

Au fost mai dure decât cele cu o zi în urmă, în care au fost ucişi 42 de palestinieni. Într-o scurtă declaraţie, Forţa de Apărare a Israelului spune doar că „avioanele de luptă lovesc ţinte teroriste în Fâşia Gaza”, transmite Mediafax.ro.

Armata israeliană a efectuat zeci de atacuri în Fâşia Gaza în noaptea de duminică spre luni, unde grupările armate au continuat să lanseze rachete asupra Israelului, informează AFP.

În câteva minute, forţele aeriene israeliene au efectuat zeci de atacuri, provocând întreruperi ale furnizării de curent electric.

Într-un scurt comunicat, forţa aeriană israeliană a informat că „avioanele de luptă” au lovit „ţinte teroriste” în Gaza, după ce rachete dinspre Gaza au fost lansate asupra localităţilor israeliene Beersheba şi Ashkelon imediat după miezul nopţii, potrivit Reuters.

Nu există informaţii imediate despre eventuale victime în ambele tabere.

Raidurile israeliene au ucis duminică 42 de palestinieni în Gaza, dintre care cel puţin opt copii şi doi medici, în cea mai sângeroasă zi a acestei săptămâni de violenţe în creştere.

În total, începând din 10 mai, au fost ucişi 197 de palestinieni, dintre care cel puţin 58 de copii, fiind rănite peste 1.200 de persoane.

De partea israeliană au fost ucise zece persoane, dintre care un copil, fiind rănite 282 de persoane ca urmare a tirurilor efectuate de grupări armate palestiniene, inclusiv Hamas, dinspre Fâşia Gaza.

Reuniunea de urgenţă de duminică a Consiliului de Securitate al ONU nu a înregistrat niciun progres.

Potrivit mai multor diplomaţi intervievaţi de AFP, Statele Unite, într-o poziţie considerată de neînţeles de mulţi dintre aliaţii săi, au continuat duminică să se opună unei declaraţii comune care să ducă la o încetare rapidă a ostilităţilor.

Pe de altă parte, şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a avut discuţii telefonice cu omologii din Qatar, Egipt şi Arabia Saudită, state regionale cheie, pentru a încerca să oprească violenţele. 

Cel puţin 188 de palestinieni au fost ucişi în Gaza, inclusiv 55 de copii şi 33 de femei, cu 1.230 de persoane rănite. Tot duminică, grupul militant Hamas a lansat rachete din zonele civile din Gaza către zonele civile din Israel. Una dintre ele a lovit o sinagogă.

ANI confirmă că a depistat nereguli în declarațiile de avere ale primarului Ion Ceban. 621.000 de lei ar putea fi confiscați

Autoritatea Națională de Integritate confirmă că a emis act de constatare pe numele primarului capitalei, Ion Ceban.

Ion Ceban - alegeri.md

Potrivit actului, edilul a admis încălcarea regimului juridic al declarării averii și intereselor personale, fiindu-i identificată o diferență substanțială și deținerea averii cu caracter nejustificat în mărime de 621de mii de lei pentru anii 2017-2019.

Controlul s-a efectuat și pe numele membrilor familiei acestuia. Verificarea averii a fost realizată pentru perioada exercitării funcțiilor de consilier în Consiliul municipal Chișinău și deputat în Parlamentul RM, 01.08.2016-25.10.2019.

Principalele debite stabilite în cadrul controlului au vizat alimentarea conturilor avute în gestiune, achitări de servicii în numerar, donații către un partid politic sau simpatizant politic, cumpărarea valutei străine în dolari SUA, achitarea tranșelor pentru automobil și alte cheltuieli în numerar.

Dacă actul emis de ANI va rămâne definitiv, primarul Ion Ceban riscă să fie decăzut din dreptul de a mai deține o funcție publică sau de demnitate publică cu excepția celor elective timp de 3 ani.

ANI informează că va transmite prezenta cauză în instanța de judecată în vederea dispunerii confiscării averii nejustificate.

Astăzi, primarul Ion Ceban a anunțat că va contesta acest act în instanța de judecată.

Moldova are voce! Mesajul lui Pasha Parfeni înainte de plecarea la Eurovision 2023

Reprezentantul Republicii Moldova la Eurovision Song Contest 2023, Pasha Parfeni, împreună cu echipa sa, pleacă la Liverpool, Marea Britanie, unde va avea loc concursul muzical.

Mesajul lui Pasha Parfeni înainte de plecarea la Eurovision 2023

În cadrul unei conferințe de presă, artistul le-a mulțumit tuturor celor care l-au ajutat să ajungă la cel mai important concurs muzical al anului și i-a îndemnat să-l susțină în continuare, transmite IPN.

Pasha Parfeni s-a adresat tuturor conaționalilor, indiferent în ce țară s-ar afla aceștia, să-l voteze, astfel ca vocea Republicii Moldova să fie auzită în întreaga Europă. „Noi chiar mizăm pe susținerea voastră. Rezultatul contează foarte mult și asta depinde de cum noi vom transmite energia și vom evolua la acest concurs. Echipa este foarte importantă, iar pentru mine, echipa este fiecare cetățean al Republicii Moldova, indiferent unde s-ar afla. Rezultatul depinde foarte mult de cum noi ne vom mobiliza. Moldova are voce și în Uniunea Europeană, și la Eurovision”, a declarat Pasha Parfeni.

Autoarea versurilor „Soarele și luna”, melodie cu care Pașa Parfeni va evolua pe scena de la Eurovision, Elena Parfeni a menționat în cadrul conferinței de presă că se simte mândră că această piesă va fi cântată în limba română. „Împreună cu noi cântă o Europă întreagă, o Europă întreagă caută să traducă versurile, respectiv, prin acest fapt eu contribui la promovarea imaginii țării noastre. În versuri avem trimiteri la simbolurile naționale”, a declarat ea.

Semifinalele concursului Eurovision Song Contest 2023 vor avea loc pe 9 și 11 mai 2023, pe Arena din Liverpool, iar marea finală va fi pe 13 mai.

Alte cinci persoane, reținute în cadrul investigării pregătirii dezordinilor în masă în timpul protestului desfășurat la data de 12 martie

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată, Direcției Generale Urmărire Penală și procurorii PCCOCS, au identificat alte cinci persoane în cadrul investigării pregătirii dezordinilor în masă în timpul protestului desfășurat la data de 12 martie curent.

Aceștia sunt bărbați cu vârste cuprinse între 21 și 75 de ani, din Bălți și Sângerei. Persoanele ar avea legătură cu cei șapte trimiși pe banca acuzaților   în aprilie 2023. Aceștia cooperează cu autoritatea de investigație, care le-a atribuit statut de martor pentru două persoane și statut de bănuit pentru trei persoane.

Statutul procesual-penal le-a fost acordat urmare a perchezițiilor desfășurate astăzi, 27 aprilie, cu sprijinul angajaților „Fulger.” Acțiunile au fost desfășurate în cadrul cauzei penale pornite la finele lunii septembrie a anului 2022, pornite de procurorii PCCOCS. Printre obiectele relevante cauzei, la percheziții au fost ridicate cuțite de diferite modele, un pistol pneumatic, înscrisuri de ciornă, precum și mijloace bănești în MDL ȘI EUR.

Oamenii legii continuă investigațiile, inclusiv în vederea stabilirii altor persoane în cadrul grupului criminal organizat cercetat, timp în care persoanele vizate beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Când vor putea românii să intre în SUA fără viză
Articolul anterior
Brazilia promovează vaccinarea folosind statuia Mântuitorului din Rio de Janeiro
Articolul următor