Raioanele în care s-a instituit cod roșu și portocaliu de alertă epidemiologică Covid-19

Două orașe și două raioane din țară se află sub alertă de cod roșu de Covid, iar 22 de raioane – sub alertă de cod portocaliu, conform datelor oferite de Ministerul Sănătății.

Incidența pe țară în ultimele șapte zile a constituit 211 cazuri la 100 mii persoane, cu o creștere de 6,3% comparativ cu săptămâna 37 (198 cazuri la 100 mii) și o creștere de 59,5% comparativ cu săptămâna 36 (132 cazuri la 100 mii).

În ultimele șapte zile, rata de contagiozitate e de 0,98. Totodată, de la începutul pandemiei, în Republica Moldova, au fost înregistrate 6.713 de decese provocate de COVID-19, dintre care 80,9% în rândul persoanelor cu vârsta de peste 60 ani (41,9% în rândul femeilor).

În urma analizei indicatorilor epidemiologici, a fost stabilită alerta cu cod roșu pentru mun. Chișinău, mun. Bălți, r. Sîngerei și r. Ungheni.

Pentru mun. Comrat și raioanele Anenii Noi, Basarabeasca, Briceni, Cahul, Călărași, Cimișlia, Criuleni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Florești, Fălești, Glodeni, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Rîșcani, Șoldănești, Soroca, Ștefan Vodă, Strășeni și Telenești a fost stabilită alerta cu cod portocaliu.

Alte teritorii administrative se află în stare de alertă cu cod galben.

Povestea unei familii cu 16 copii din Ceadâr Lunga: ,,Ne ajută dragostea, tandrețea, maternitatea”
Articolul anterior
Încă 1.209 cazuri noi de Covid-19, înregistrate în ultimele 24 de ore
Articolul următor
Alte articole interesante