Ramzan Kadîrov vrea să fie numit „Tatăl poporului” din Cecenia

Parlamentul cecen a propus modificarea constituției republicii și adăugarea titlului de „Mekhan Da” („Tatăl poporului”) la cel de șef al regiunii, pentru Ramzan Kadîrov, informează Lenta.

Ramzan Kadîrov vrea să fie numit „Tatăl poporului” din Cecenia

Potrivit proiectului de lege, parlamentarii ceceni vor să facă modificări la articolul 63, care precizează atribuțiile șefului regiunii. 

„În primul paragraf, după cuvintele «Șeful Republicii Cecene» ar trebui adăugate cuvintele «Mekhkan Da»”, se menționează în document. 

Conform Lena, expresia s-ar traduce literal prin „tatăl pământului”, dar este folosită cu sensul „tatăl poporului”.

Proiectul de lege a fost inițiat de 20 de deputați, inclusiv de președintele parlamentului republicii, Magomed Daudov.

În decembrie 2021, președintele rus Vladimir Putin a semnat legea „Cu privire la principiile generale de organizare a puterii publice în Federația Rusă”, care interzice șefilor de regiuni să fie numiți președinți.

Procesul de renunțare la un astfel de nume pentru cele mai înalte posturi regionale în 2010 a fost lansat chiar de Ramzan Kadîrov, care nu a vrut să fie numit președinte și le-a cerut colegilor să-i urmeze exemplul.

Un preot din Moscova a bătut o pensionară care vindea flori la câțiva metri distanță

Un pretins sjulitor al bisericii din Moscova a agresat o bătrână, ziua în amiaza mare. Bărbatul agresiv cerea de pomană lângă stația de metrou Marksistskaia, iar pensionara vindea flori la câțiva metri distanță. Presupusul preot a lovit-o pe femeie cu piciorul, în timp ce ținea o icoană în mâini.

Un preot din Moscova a agresat o pensionară: A lovit-o cu piciorul

Canalul Baza relatează că pensionara ar fi decis să-și comercializeze florile puțin mai aproape de locul în care cerșea preotul. Reieșind din imaginile surprinse, „concurentul” nu a apreciat inițiativa femeii, transmite realitatea.md.

Fără să lase icoana din mâini, bărbatul a lovit-o pe bătrână cu piciorul. Cu ochii în lacrimi, femeia a cerut ajutorul trecătorilor.

În cele din urmă, femeia s-a dovedit a fi mai bună la suflet decât preotul, refuzând să cheme ambulanța și poliția.

Mark Zuckerbeg a devenit tată a treia oară

Mark Zuckerbeg, cofondatorul Facebook, a devenit tată din nou. Soția lui, Priscilla, a născut o fetiță, care a primit numele Aurelia.

Fericire în familia lui Mark Zuckerberg: A devenit tată de fetiță

„Bine ai venit pe lume, Aurelia Chan Zuckerbeg. Ești o mică binecuvântare”, a scris acesta pe Facebook.

Mark Zuckerberg este un antreprenor, dezvoltator de software și filantrop american care este cel mai bine cunoscut ca co-fondator și CEO al Facebook, cea mai mare platformă de socializare din lume.

Născut pe 14 mai 1984, la New York, Zuckerberg a dezvoltat de la o vârstă fragedă un interes pentru calculatoare și programare.

A urmat cursurile Universității Harvard, unde a lansat prima versiune a Facebook în 2004 ca site de rețea socială pentru studenții de la Harvard.

Ce spune taxatoarea din troleibuzul care a lovit mortal o copilă în Capitală

Taxatoarea din troleibuzul care a lovit mortal o copilă susține că fata nu a trecut regulamentar strada.

Totodată, ea susține că troleibuzul s-a oprit la trecerea de pietoni, iar după ce toate persoanele au traversat strada, troleibuzul a început să-și ia viteză, moment în care fetița a alergat înaintea mijlocului de transport pentru a traversa, însă nu a reușit și a ajuns sub roți.

Poliția are o altă versiune. Oamenii legii spun că fata traversa strada regulamentar, transmite protv.md, conform www.stiri.md.

Amintim că acest caz a avut loc în sectorul Ciocana al Capitalei. Copila lovită mortal avea 12 ani. Mai jos, video:

Șefa Fiscului din Kiev, acuzată de fraudă de milioane de dolari. Teancuri de bani și bijuterii, găsite în locuința ei în timpul unor percheziții
Articolul anterior
Expert economic: Republica Moldova poate supraviețui fără UE, dar nu se poate dezvolta
Articolul următor