Raport: Ucrainenii au recucerit teritorii ocupate de Rusia încă din 2014

Contraofensiva ucraineană a avansat şi a permis recucerirea unor teritorii ocupate de trupele ruse încă din 2014, conform raportului zilnic al Ministerului britanic al Apărării.

A fost introdus un nou salut în Armata Ucraineană | Новини | Українське  радіо

Grupuri aeropurtate ucrainene au făcut mici progrese la est de satul Krasnohorivka, în apropiere de oraşul Doneţk, în estul Ucrainei, transmite Digi24.

„Mai multe asalturi ucrainene simultane recente în Donbas au suprasolicitat, din câte se pare, forţele autoproclamatei republici populare Doneţk, nerecunoscute de comunitatea internaţională, şi unităţile cecene care operează acolo”, se arată în raportul Ministerului britanic al Apărării.

Armata rusp ocupă în prezent aproximativ 20% din teritoriul ucrainean.

În 2014, Moscova a anexat peninsula ucraineană Crimeea din Marea Neagră, încălcând legislaţia internaţională. În acelaşi an, separatişti proruşi susţinuţi de Moscova cu arme, bani, muniţii şi voluntari au ocupat părţi din regiunile Doneţk şi Lugansk, componente ale zonei miniere Donbas.

Momentul în care rușii au atacat o coloană Wagner ce se îndrepta spre Moscova. Armata nu a ținut cont că în trafic se aflau și șoferi nevinovați
Articolul anterior
Centrul de Medicină Materno-Fetală Medpark te invită la Ziua Ușilor Deschise
Articolul următor