Reacția consilierului prezidențial Ala Nemerenco la solicitarea a doi deputați socialiști de a-i fi retrasă diploma de master

Consiliera prezidențială în domeniul sănătății, Ala Nemerenco, a venit cu o reacție după ce doi deputați socialiști au făcut un apel către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale solicitând să anuleze ordinul prin care aceasta a primit diploma de master și i-au cerut, cât mai curând, să își prezinte demisia.

Socialiștii susțin că, dacă ministerul va ignora apelul lor, atunci ei vor apela la Procuratura Generală. În context, Ala Nemerenco a venit cu o reacție publică, pe care o redăm mai jos:

,,Nu o să discut legalitatea diplomelor mele cu deputați care se complac în rol de circari ambulanți în loc să muncească pentru oameni și se pricep doar la trafic de influență în domeniul farmaceutic și ale drogurilor. Nu sunt sigură dacă ei pot scrie o dictare pentru clasa II fără greșeli.

Și nici nu o să fac reacții la convulsiile lor bolnave deoarece interesul meu este să aducem vaccinul necesar în cantitate suficientă, echipamente medicale, să ajutăm medicii, oamenii. Asta voi continua să fac, oricât de tare vor încerca să mă denigreze. Răzbunările personale ale unora la care le oprisem în 2019 schemele sunt problema lor. Pe când grija mea – oamenii și cum putem ieși din criză cât mai repede.

Iar la „diverse”, pot doar menționa că în noiembrie 2007, la momentul primirii disputatelor diplome, 4 din cei 7 profesori ai Școlii de Management în Sănătate Publică dețineau deja titlul de doctori în științe medicale, 1 – titlul de master obținut la London School of Hygiene & Tropical Medicine, iar eu finalizasem în vara lui 2007 patru ani de doctorantură, după care în 2008 am susținut teza de doctor în științe medicale.

În rest, lăsați procuratura să prindă miliardarii fugari, prieteni de-ai voștri, iar evaluarea să o facă specialiștii, nu cei care le-ați spus voi „fas”.

În medicină studiile sunt puțin altfel decât la alte specialități, iar masterat nu există cu excepția managementului și sănătății publice, o instruire suplimentară și nu obligatorie. Sănătate multă să aveți!”, a menționat Doctorul în Științe Medicale Ala Nemerenco.

Alexei Navalnîi: Puterea încearcă să intimideze milioane de oameni
Articolul anterior
Primul model cu sindromul Down care apare pe coperta revistei ELLE
Articolul următor
Alte articole interesante