Reacția Kremlinului la declarațiile vedetelor ruse: ,,S-au pătat impardonabil și inacceptabil”

Kremlin a venit cu un comentariu, la solicitarea jurnaliștilor, despre mai mulți artiști ruși, care revin în Federația Rusă, după 6 luni de la demararea războiului din Ucraina. Cel mai recent și răsunător caz este revenirea primadonei estradei rusești, Ala Pugaciova, car și-a petrecut ultima jumătate de an în Israel, împreună cu soțul și copiii săi.

Kremlin: Unii artiști s-au pătat impardonabil, printre ei și Galkin

„Toți sunt cetățeni ai Federației Ruse, în primul rând.

Unii artiști, în sensul direct al cuvântului s-au pătat impardonabil și inacceptabil, prin declarațiile pe care le-au făcut. Ei sunt o istorie aparte și ei sunt oameni cu care la sigur nu avem aceeași cale”, a declarat Peskov.

Întrebat direct despre întoarcerea Alei Pugaciova, purtătorul de cuvânt a vorbit despre „declarațiile inacceptabile” ale soțul primadonei, transmite unimedia.info.

„Eu nu am auzit nicio declarație inacceptabilă de la Ala Pugaciova, cât despre soțul ei – da, la sigur avem drumuri diferite, el a făcut niște declarații foarte răutăcioase

Eu nu am văzut deocamdată vreo declarație de la organele competente, dar Galkin a făcut declarații prin care se antagonizează și pe noi toți, împreună cu el”, a spus Peskov.

Potrivit lui, Putin are o atitudine „absolut normală” față de Pugaciova.

„Ei se cunosc personal, au avut întrevederi de nenumărate ori. Are o atitudine normală”, a menționat Peskov.

Ala Pugaciova și Maxim Galkin au părăsit Federația Rusă din primele zile de război. Primadona a declarat, în repetate rânduri, că a plecat la odihnă, însă soțul ei, umoristul Maxim Galkin a criticat public și dur decizia Moscovei de a invada Ucraina.

Recent, Pugaciova a revenit în Rusia. Ea a fost văzută, ulterior, și la funeraliile ultimului lider sovietic, Mihail Gorbaciov.

Mai multi angajați ai Federației Ruse de Sport au refuzat să se întoarcă în Rusia din Kârgâzstan, după un meci amical

Mai mulți angajați ai Federației Ruse de Sport au refuzat să se întoarcă în Rusia din Kârgâzstan după un meci amical la Biskek, anunță sport.ua, citată de Pravda Ucraina.

Cinci angajați ai echipei naționale nu s-au întors în Rusia de teamă de a nu fi mobilizați pe frontul din Ucraina. Angajații în cauza fac parte din personalul administrativ al echipei. Federația Rusă de Fotbal (RFU) a refuzat să comenteze aceste informații, iar angajații care nu s-au întors au anunțat că au plecat în vacanță.

Echipa națională a Rusiei a învins selecționată Kargazstanului cu 2-1 într-un meci amical desfășurat la 24 septembrie.

Ulterior, presă rusă a relatat că mai mulți angajați ai RFU au primit notificări de chemare la apel de la biroul de înrolare militară.

Exodul din Rusia: Moscova anunță că alcătuiește liste cu fugarii și îi amenință cu confiscarea mașinilor

Rusia alcătuiește liste cu persoanele care pleacă din țară în contextul decretării mobilizării parțiale și le-a sugerat acestora că mașinile le-ar putea fi confiscate, anunță Interfax, citat de hotnews.ro.

„Alcătuim liste cu toți cei care pleacă acum. Credeți că pleacă și nimeni nu vede cine a plecat, de ce au plecat?”, a declarat Viaceslav Volodin, președintele Dumei de Stat, la o reuniune de miercuri a camerei inferioare a parlamentului rus.

El a adăugat în fața deputaților ruși că mulți oameni au abandonat mașinile la graniță și că „trebuie să ne gândim și cui să dăm aceste mașini”.

„Poate familiilor acelor băieți care au plecat la luptă. Ar fi corect”, a mai spus acesta.

Frontex, agenția de frontieră a UE, a anunțat marți că în anterioarele 7 zile 66.000 de ruși au intrat în blocul comunitar, o creștere de 30% față de săptămâna anterioară.

Însă mult mai mulți ruși s-au îndreptat spre celelalte state învecinate Rusiei în contextul în care la sfârșitul lunii august UE a îngreunat procesul de obținere a vizelor de către aceștia și unele dintre statele membre învecinate Rusiei au luat măsuri și mai restrictive.

Exod din Rusia după decretarea mobilizării

La granița cu Georgia coloanele de mașini s-au întins pe distanțe atât de mari încât acestea au ajuns vizibile din satelit.

Rusia a anunțat că va deschide un birou de înrolare la frontiera cu această țară pe care a invadat-o în 2008 după ce numeroase fotografii și înregistrări video au arătat că unii ruși încearcă să fugă de mobilizare pe aici chiar și pe jos.

O altă destinație pentru rușii care încearcă să scape de mobilizare este Kazahstanul, mai ales în condițiile în care președintele kazah Kassym-Jomart Tokayev a dat mai multe semnale puternice de distanțare față de Moscova în ultimele luni.

Moscova susține că nu le va solicita acestor țări extrădarea cetățenilor supuși mobilizării care au reușit să treacă granița.

Imediat după ce președintele Vladimir Putin a anunțat decretarea mobilizării parțiale miercurea trecută biletele de avion pentru cursele care părăsesc Rusia s-au epuizat sau au ajuns să fie vândute la prețuri astronomice.

În aceste condiții mulți ruși au încercat ulterior să plece din țară cu autoturismele sau chiar pe jos prin punctele terestre de trecere ale frontierei.

Ce faci de Ziua Vinului? Vino la Château Purcari!

Ziua Națională a Vinului este o sărbătoare prin care Republica Moldova își deschide ușile pentru toți cei care sunt îndrăgostiți de vinurile moldovenești. Pe 1 și 2 octombrie, Château Purcari te invită în inima podgoriilor sale, în raionul Ștefan Vodă, dar și în Piața Marii Adunări Naționale, la standul Purcari, pentru a celebra împreună emblema neamului nostru – VINUL.

Dacă îți dorești să simți pulsul Vinului moldovenesc în centrul capitalei și să descoperi istoria și gustul vinurilor de la Château Purcari, o poți face începând cu ora 11:00 în PMAN. Îi găsești ușor, după aromele care au nuanțe de fructe dulci – prune coapte și smochine sau după notele subtile de dulceață de trandafiri și iasomie. Sunt doar unele din indiciile după care poți să găsești și să te îndrăgostești de vinurile Purcari.

Dar, dacă vrei să evadezi din oraș și să petreci Ziua Națională a Vinului într-un format mai deosebit – ești așteptat la Château Purcari.

Celebrele vinuri de Purcari, plantațiile de viță-de-vie din care iau naștere cele mai valoroase, apreciate și medaliate vinuri din Europa de Est, oamenii frumoși care și-au dedicat viața pentru această vocație, locurile pitorești te așteaptă să le cunoști sau să le revezi.

De Ziua Vinului, la Château a fost pregătit un program special, pe gustul fiecărui iubitor de vin.

  • Ghizii vor fi bucuroși să te conducă prin istoria Château Purcari, oferindu-ți oportunitatea să deguști vinuri remarcabile (11:00 – 19:00).
  • În zona Gourmet poți gusta din deliciile culinare, preparate din produsele crescute în grădinile Château-ului (11:00 – 19:00).
  • Purcari a pregătit o zonă cu activități tematice interactive, pentru toate vârstele, pe care te invită să le descoperi (11:00 – 19:00).
  • Vor fi amenajate mai multe zone foto, ca să poți păstra amintirea acestei zile frumoase (13:00 – 16:00).
  • Și pentru că vinurile de Purcari nu pot fi savurate fără o muzică pe măsură, te așteaptă un program musical, având-o ca invitată specială pe Geta Burlacu (13:00 – 16:00).
  • Pe lângă toate acestea, la magazinul de la Château vei putea cumpăra vinurile care te-au cucerit, cu 10% reducere.

Château Purcari s-a gândit și la transport, ca să poți savura liniștit experiența vinicolă și gastronomică. În prețul biletului este inclus transportul tur-retur. Punctul de pornire este situat pe bd. Grigore Vieru 9 (zona de parcare a Hotelului Turist). Pentru a fi sigur că ai un loc rezervat, alege ziua și ora pornirii:

Pentru a ajunge de Ziua Națională a Vinului în inima podgoriilor Château Purcari, ești sfătuit să îți cumperi bilete:

Au rămas zile numărate până când ne vom întâlni să celebrăm excelența vinurilor de Purcari, în PMAN sau la Château. Te îndemnăm să îți cumperi bilete și să îți rezervi transportul din timp sau pur și simplu să îți faci timp să savurezi vinurile de la Purcari.

Ne vedem în PMAN sau la Château Purcari pe 1 și 2 octombrie – orice locație nu ai alege, să știi: „Vinul nostru aduce pace, ura-n dragoste preface”!

Vadim Ceban: ,,În prezent, tariful real la gaz ar trebui să fie de 34 de lei”
Articolul anterior
,,Lăutarii” organizează un concert grandios în memoria Lidiei Bejenaru
Articolul următor