Reacția lui Igor Dodon după ce fratele său a fost reținut

Fostul șef de stat, Igor Dodon, liderul PSRM, a reacționat după ce fratele său, Alexandru Dodon a fost reținut de procurori la Aeroportul Chișinău.

„Reținerea fratelui meu nu poate fi subiect de speculații politice si de bârfe oportuniste. Este evident, orice s-ar spune, că are loc continuarea represaliilor organizate de puterea PAS. Ei continuă presiunea asupra mea.Anterior guvernarea a supus represiunilor și hărțuirii cu dosare penale alți membri ai familiei, au umilit public mama, soția, pe cumnatul meu. Acum a venit rândul fratelui. Regret ca persoane apropiate mie sunt supuse intimidărilor și represaliilor doar din motiv că au un grad de rudenie cu mine…

Pentru informație: fratele nu are alte acuzații decât cele legate de dosarul meu politic. Cu mult timp înainte, el a preîntâmpinat procuratura că revine astăzi în țară, indicând ruta, data și ora. Era dispus să accepte o citație la Procuratură…”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Percheziții la Primăria Orhei: Un vice-primar, bănuit de CNA într-un dosar de finanțare ilegală a campaniei electorale pentru funcția de bașcan al Găgăuziei

Centrul Național Anticorupție și procurorii mun. Chișinău anunță despre efectuarea unor percheziții într-o cauză penală, pornită pe faptul încălcării modului de gestionare a fondurilor electorale, finanțării ilegale a concurenților electorali, falsului de documente și falsului în declarații, în care este vizat ex-trezorierul desemnat în campania electorală de alegere a başcanului UTA Găgăuzia, organizat în anul 2023, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial

Potrivit datelor urmăririi penale, persoana responsabilă de activitatea financiară a concurentului electoral, în prezent viceprimar al mun. Orhei, ar fi  elaborat mai multe formulare, în care a introdus date false privind donațiile în numerar făcute de persoane fizice pentru concurentul electoral, pe care le-a semnat și le-a prezentat la o instituție financiară din țară, dar și la Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei ca fiind  autentice, în calitate de documente ce confirmă sursa de proveniență a banilor. 

În aceste circumstanțe, contul bancar al concurentului electoral a fost suplinit cu mijloace financiare din surse interzise de lege în sumă de 370 de mii de lei, care ulterior au fost utilizate pentru achiziționarea unor bunuri, precum și pentru achitarea unor taxe și servicii aferente campaniei electorale.

La moment, acțiunile de urmărire penală sunt în desfășurare, urmând ca persoana să fie audiată în calitate de bănuit.

Amintim că orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată. 

Actorul Emilian Crețu a fost chemat în judecată de Tany Vander: ”Să înceapă distracția”

Tany Vander îl cheamă în judecată și pe actorul Emilian Crețu. După nenumărate parodii pe care acesta le-a făcut pe seama bloggeriței, Tany a explodat și a decis să-l cheme în instanță pentru defăimare, scrie SHOK.md.

„Bună dimineața, sincer am vrut să încep altfel această zi de la o luni, cu bună dispoziție, dar am foarte mult colb în casă și azi dimineată m-a sunat cineva că trebuie să mă duc la audieri, că la un moment dat am zis că mă doare degetul ăsta, așa tare mai tremur”, a glumit actorul.

Tany Vander a chemat recent o fostă prietenă în judecată și a cerut dezmințiri, scuze și compensare materială în valoare totală de 400 de mii de lei.

Ce partide ar accede în Parlament dacă duminică ar avea loc alegeri

Trei formațiuni ar ajunge în legislativ dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, arată datele Barometrului iData – martie 2025. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate pentru care ar vota 27,3% din respondenți, Partidul Socialiștilor pentru care ar vota 12,5% și Blocul Victorie pentru care și-ar da votul 11,7%. Nu ar vota 5,4% din intervievați, nu știu cu cine ar vota – aproape 20%, iar puțin peste 2% nu au răspuns, scrie IPN.

„Dacă luăm și calculăm procentele din respondenții deciși, care au opțiune de vot, avem cinci formațiuni politice care ar intra în Parlament. PAS, cu 35%, PSRM, cu 16%, Blocul politic Victorie, cu 15%, Blocul Alternativa, 7,8%, și Partidul Nostru, 5%”, a declarat directorul companiei sociologice Date Inteligente, Mihai Bologan, într-o conferință de presă.

Potrivit lui Mihai Bologan, sondajul nu arată și potențialul vot din diasporă și din rândul cetățenilor din stânga Nistrului.

„Un Parlament format din votanții de pe teritoriul Moldovei, fără stânga Nistrului, ar arăta în modul următor. PAS ar acumula 45 de mandate, PSRM – 21, Blocul Victorie 19, Blocul Alternativa ar intra cu 10 mandate și Partidul Nostru – cu 6 mandate”, a precizat directorul iData.

Potrivit sondajului, cel mai activ politician din Republica Moldova este președinta Maia Sandu, care fost menționată de către 12,4% din respondenti.

„Într-o creștere este Ion Ceban care a fost destul de activ în ultima lună – 6,7%, Igor Dodon – 6,5%, pe locul 3. Ilan Șor – 4,5%, prim-ministrul Dorin Recean – 3,5%”, a notat Mihai Bologan. Întrebarea a fost deschisă, iar în top nu se mai regăsesc Renato Usatîi, Alexandr Stoianoglo, Irina Vlah și Tudor Ulianovschi.

Sondajul a fost realizat în perioada 14-25 martie, pe un eșantion de 1007 persoane din 294 de localități. Eroarea maximă de eșantionare constituie ±3%.

Comerțul exterior al Transnistriei a scăzut în ianuarie cu 43%
Articolul anterior
Ion Paladi revine la Londra și Dublin, alături de ”Lăutarii” și invitații săi speciali!
Articolul următor