Reacția Ministerului Culturii la acuzațiile interpretei Geta Burlacu după ce a fost exclusă de la concertul din PMAN după un live cu edilul Capitalei

Ministrul Culturii, Sergiu Prodan sau alți funcționari din cadrul Ministerului Culturii nu au discutat cu Geta Burlacu referitor la includerea sau la excluderea artistei din programul zilei de 27 august, se arată în reacția transmisă de Ministerul Culturii de către redacția Realitatea.

„Ministerul Culturii nu elaborează și nu stabilește conținutul artistic al programelor, nu invită artiști și nu respinge candidaturile lor. La fel, nu încheie și nu achită contracte de evoluare în cadrul concertelor. Programele artistice sunt de competența și responsabilitatea instituțiilor artistice. Programul artistic din 27 august 2023 e alcătuit și realizat de către Moldova Concert și Filarmonica Națională. Excluderea interpretei din programul din 27 august are la bază doar considerente tehnice și artistice și nici într-un caz nu  ține de activitatea politică a acesteia”, notează autoritatea.

Geta Burlacu susținea joi, pe rețelele de socializare, că i s-ar fi comunicat că nu va cânta la concertul organizat de Guvern de Ziua Independenței. Conform ei, s-a întâmplat după ce a participat împreună cu primarul Capitalei, Ion Ceban, la prezentarea noi rute de autobuz spre suburbia Dumbrava.

„Am fost scoasă de pe lista de interpreți pentru concertul din 27 august, pentru Ziua Independenței, organizat de Guvern. „Mai puțin să te cătăi cu Vanea prin avtobus” – cam acesta a fost mesajul. Sergiu Prodan, serios?”, a scris cântăreața pe rețelele de socializare.

Amintim că interpreta Geta Burlacu, exclusă de pe lista artiștilor care vor evolua la concertul din OMAN, organizat de Guvern, după un live cu edilul Ion Ceban.

18 elevi de clasa a III-a și un profesor au ajuns la spital după un experiment eșuat la o lecție

18 elevi și un profesor de la o școală primară din Tennessee, SUA, au ajuns la spital după un experiment științific eșuat, scrie stirileprotv.ro.

Elevii de clasa a treia făceau experimente științifice și mai mulți au spus că au început să se simtă rău după un experiment cu gheață carbonică.

Copiii au acuzat stări de greață și au mers la asistenta medicală a școlii, care a alertat imediat conducerea instituției de învățământ.

Elevii au fost transportați la spitalele din zonă, iar după câteva ore au ajuns în siguranță la părinți.

Gheața carbonică este dioxid de carbon în formă solidă și este periculoasă dacă se topește și este inhalată într-un spațiu care nu este aerisit.

Eveniment copleșitor la 2.000 km. de casă! O promoție de moldoveni și-au invitat prima învățătoare și foștii profesori la o întâlnire cu absolvenții, în Italia

Un eveniment copleșitor a avut loc, zilele acestea, într-un oraș din Italia, acolo unde o promoție de moldoveni au organizat o întâlnire cu absolvenții la care și-au invitat foștii profesori, care în prezent muncesc în această țară. Mai mult, în aceeași țară e stabilită și prima lor învățătoare, care a fost și ea invitată la această întâlnire cu absolvenții. Evenimentul a avut loc într-un restaurant din regiunea Padova.

Astfel, la peste 2.000 km. distanță de casă, promoția anului 1999 a Gimnaziului din satul Răciula, raionul Călărași, care peste ani s-au pomenit mai toți în străinătate, acolo unde s-au stabilit cu traiul sau muncesc, au decis, la cei 25 de ani de la absolvirea școlii, să organizeze o întâlnire cu absolvenții în Italia. Și asta pentru că foștii lor profesori, în număr mare, la fel locuiesc și muncesc acolo. În total, evenimentul a adunat circa 45 de persoane.

Mai mult, conaționalii noștri au reușit să o surprindă și să-i ureze ”La mulți ani” primei lor învățătoare, Ludmila Ciobanu.

Unii dintre cei prezenți au fost nevoiți să parcurcă sute de kilometri pentru a ajunge la eveniment. Una dintre fostele absolvente a venit, împreună cu familia, tocmai din Madrid, Spania, pentru a fi alături de foștii colegi în această zi.

”Emoții la maximum la unul dintre cele mai emoționante și frumoase evenimente organizate de noi, cei mai uniți colegi de clasă. La peste 2.000 Km distanță de casă, la peste 25 ani de la absolvirea școlii, am reușit să o surprindem și să-i urăm La Mulți Ani, Primei Învățătoare dnei Ludmila Ciobanu. Am depănat amintiri din anii copilăriei și adolescenței, ne-am amintit de fiecare coleg și am savurat amintirea anilor petrecuți împreună . Ne-am bucurat de prezența profesorilor care au reușit să ne fie alături și complici în acest frumos eveniment!

Scumpi Dascăli, ne închinăm în fața voastră și vă mulțumim pentru efortul depus , la temelia noastră se află și munca voastră! Mulțumim colegilor pentru urări și gânduri bune. Vă așteptăm cu drag în Italia!”, scrie Paulina Mutu, una dintre absolvente, pe pagina sa de Facebook.

Trebuie să menționăm faptul că, la întâlnirea cu absolvenții organizată în satul natal al acestora, la Gimnaziul din satul Răciula, acolo unde era așteptată această promoție, în data de 3 februarie curent, a fost prezent doar un fost coleg al acestora. Trist, dar acesta a stat singur la masa unde trebuiau să fie și foștii lui colegi, care s-au împrăștiați prin lume.

În clasa promoției anului 1999 a gimnaziului din satul Răciula au fost în jur de 30 de absolvenți.

Cea mai frumoasă tânără din Moldova a plecat la Miss World 2024, în India

Cea mai frumoasă fată din Moldova a plecat la concursul de frumusețe Miss World 2024, care va avea loc în India. Este vorba despre Diana Spotarenco, scrie SHOK.md.

Diana Spotarenco a publicat rețelele de socializare imagini înainte de plecarea de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Cea mai interesantă călătorie din viața mea începe acum! Sunt atât de încântată. Hai Moldova!!! Pe curând, India”, a semnat Diana Spotarenco.

Diana Spotarenco a devenit cunoscută când a obținut titlul Miss Modova 2023.

O companie aeriană a anunțat că va cântări pasagerii. Din ce motiv
Articolul anterior
Cele 4 ingrediente care îți hidratează tenul la maxim! Trucurile Cameliei Ursu
Articolul următor