Reacția premierului Ion Chicu, la mărturiile pacientei din Soroca: ,,Nu e cazul pentru live-uri glamuroase”

Prim-ministrul Ion Chicu a reacționat la mărturiile femii din Soroca, internată cu coronavirus într-un spital din localitate. Într-un live pe facebook, femeia a vorbit despre condițiile neadecvate din spital și atitudinea necorespunzătoare a medicilor.

separator
Femeia a spus că personalul medical nu le oferă pacienților informații despre medicamentele administrate și reacțiile adverse cauzate de acestea, ea a semnalat lipsa apei calde în spital și a condițiilor care să permită igiena corpului. Pacienta a mai spus că cei internați în spital nu sunt vizitați de medici.

Drept răspuns, Ion Chicu a afirmat că „nu este sens acum de a face live-uri glamuroase”.

„Observăm foarte multe informații, diverse ieșiri în live-uri, despre situația precară din spitale. O doamnă care arată foarte bine, slavă Domnului, este indignată că nu are apă, nu știu ce acolo. Da, stimați cetățeni, sistemul medical al Republicii Moldova este în starea în care este. Condițiile din unele instituții sunt mai bune, în altele nu.”

„Culegem roadele atenției și prioritizării pe care statul Republica Moldova le-a acordat acestui domeniu în 30 de ani, dar în special în ultimii 10 ani. Noi am uitat ce s-a făcut în 2013 de o guvernare care a cedat jumătate din Spitalul Republican unei firme private și, practic, ne-a lăsat fără spații. De atunci mare grijă de instituțiile medicale nu a avut nicio guvernare, iar acum culegem roadele.

Sistemul medical trebuie reformat și readus în lista priorităților de bază și de investit masiv acolo. Bineînțeles că statul asta va face. Iată de ce nu este sens acum de a face live-uri glamuroase pe starea precară a spitalelor, pentru că da, starea este precară”, a declarat Ion Chicu.

Coronavirus: Se analizează tratarea la domiciliu, în autoizolare, a persoanelor cu forme ușoare, după exemplul țărilor UE
Articolul anterior
O femeie din nordul Italiei, în vârstă de 104 ani, a supravieţuit gripei spaniole şi infecţiei Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante