Reacția ucrainenilor după turul lui Putin prin Mariupolul ocupat: „Vizita lui este pur și simplu ridicolă, un circ”

Vizita-surpriză a președintelui rus Vladimir Putin în orașul ocupat Mariupol din sud-estul Ucrainei a fost întâmpinată cu amărăciune de oficialii ucraineni, care compară această călătorie cu întoarcerea unui criminal la locul faptei, scrie CNN și Libertatea, care precizează că deplasarea liderului rus în portul devastat anul trecut de bombardamente este aspru criticată și de ucrainenii din Kiev.

Reacția locuitorilor din Kiev după turul lui Putin prin Mariupolul ocupat: „Vizita lui este pur și simplu ridicolă, un circ"

Postul american de televiziune i-a întrebat duminică, 19 martie, pe mai mulți locuitori ai capitalei ucrainene ce părere au despre vizita lui Putin în Mariupol.

Roman Koval, în vârstă de 25 de ani, chirurg stagiar:

„Cred că îi este frică să vină pe teritoriul ucrainean. Nu poate să facă acest lucru precum oamenii noștri. El nu poate face lucrurile ca președintele nostru Zelenski. El nu are niciun sprijin”, a declarat Koval.

„Nu face decât să ne înfurie. Reacția mea este cât se poate de negativă”, a continuat el. „Cred că este doar PR (acțiune de publicitate și promovare, n.r.). PR pentru a arăta că ei (rușii, n.r.) se află într-un fel de poziție, dar, de fapt, ei sunt nimeni și sunt slabi. Noi vom câștiga. Victoria va fi cu siguranță a noastră”, a mai spus medicul.

Koval și-a exprimat scepticismul cu privire la faptul că Putin a făcut cu adevărat această vizită, spunând că el crede că a fost doar propagandă.

Olha Kramchaninova, în vârstă de 48 de ani, proprietara unei mici afaceri:

„Ar fi mai bine ca armata noastră să bombardeze locul în care a fost Putin”, a spus Kramchaninova.

„Putin vine acolo pentru a-i face pe toți să creadă că acest pământ este al lui”, a adăugat ea. „Și nu înțeleg deloc cum de a venit la Mariupol. Pentru a merge pe sângele și oasele oamenilor pe care i-a ucis acolo? Cred că ar fi trebuit să moară imediat ce a pus piciorul în Mariupol”, a precizat Kramchaninova.

Vladimir Putin a vizitat duminică orașul Mariupol – port ucrainean ocupat anul trecut în luna mai de forțele ruse, după ce a fost distrus de bombardamente masive – în ceea ce presa de stat a descris drept o „vizită de lucru”.

Potrivit Kremlinului, care a difuzat o înregistrare video, Vladimir Putin s-a deplasat la Mariupol cu elicopterul şi a făcut apoi un tur al oraşului, la adăpostul întunericului, liderul rus aflându-se la volanul unei maşini. Vladimir Putin a discutat cu localnicii, a vizitat mai multe locuri de interes şi a primit un raport asupra lucrărilor de reconstrucţie din acest oraş devastat, potrivit Moscovei.

Președinția rusă a mai afirmat că vizita lui Putin a fost una „spontană”, în timp ce Kievul a denunțat faptul că liderul rus a efectuat această vizită în timpul nopții, „ca un hoț”.

Un nou incident șocant într-un troleibuz din Capitală. Căruciorul unei femei, în care se afla un copil, prins între uși

La mai mult de o lună de la teribilul accident cu implicarea transportului public în Capitală, în urma căruia a murit o fetiță de 12 ani, în spațiul public a fost denunțat un alt caz în care o persoană a avut de suferit. 

Ar putea fi o imagine cu 3 persoane

E vorba despre o femeie care încerca să iasă din troleibuzul 21, împreună cu copilul său de 7 luni. Aceasta susține că șoferul nu s-ar fi asigurat și căruciorul ar fi fost prins între uși. Ulterior, conducătorul troleibuzului ar fi deschis ușile.

Potrivit mamei, totul s-a întâmplat pe 25 aprilie, în jurul orei 12:45, pe str. Alba-Iulia din Capitală.

Contactată de TV8, purtătoarea de cuvânt a Regiei Transport Electric Chișinău, Felicia Rusu, a precizat că RTEC s-a autosesizat pe acest caz.

„A fost luată legătura și direct cu doamna. Urmează să se întreprindă toate măsurile necesare”, a declarat aceasta.

O minoră a alertat poliția și declară că a fost violată, la Dondușeni

O copilă ar fi fost violată într-o localitate din raionul Dondușeni. Oamenii legii au declarat că cazul a fost înregistrat pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, fiind inițiat un proces penal.

O minoră de 13 ani, salvată de la viol de către un polițist de frontieră |  Mamaplus

„În cazurile în care sunt implicați minori, Poliția are responsabilitatea de a proteja drepturile recunoscute prin lege ale minorilor”, au menționat oamenii legii, conform Unimedia.

Președinta Maia Sandu a discutat cu mai mulți reprezentanți ai societății civile despre Adunarea „Moldova Europeană”, din 21 mai

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a început discuțiile cu societatea civilă despre Adunarea „Moldova Europeană”, care va avea loc la 21 mai.

Șefa statului a vorbit cu experți și formatori de opinie, care au dat curs invitației, că este nevoie să transmitem comunității europene un mesaj puternic de unitate din partea cetățenilor noștri, care își doresc să fie parte a familiei europene.

,,Unindu-ne forțele vom reuși să ducem Moldova în Uniunea Europeană”.

O fetiță care a fugit de război a fost nevoită să se întoarcă în Ucraina pentru tratament dentar. În UK, trebuia să aștepte câteva luni
Articolul anterior
Alertă falsă cu bombă la Buiucani; Făptașul, reținut de oamenii legii
Articolul următor