Reacțiile persoanelor publice în cazul femeii care a fost lăsată să nască singură în baia spitalului

Cazul femeii care și-a adus pe lume fetița prematură, singură, în toaleta spitalului, nefiind asistată de personalul medical, a scandalizat comunitatea. Mulți sunt de părere că lucrurile groaznice relatate de către mamă în postarea sa, sunt inadmisibile în mileniul trei, într-o instituție medicală specializată.

separator

Persoanele publice de acasă au rămas marcate de circumstanțele acestui caz și au postat câte un mesaj de susținere și compasiune pentru tânăra mamă. Acum, toată lumea așteaptă să se facă dreptate. De altfel, IMSP Centrul Mamei și Copilului a declarat că a fost inițiată o anchetă internă în cadrul instituției, iar persoanele vizate au fost temporar suspendate din funcție.

Nata Albot

“Aș da share la fiecare articol care va fi publicat ulterior de vreo instituție media din Moldova, care se angajează să urmărească până-n pânzele albe cazul femeii lăsate să nască în chinuri groaznice la Centrul Mamei și a copilului. Pentru că acest caz nu e primul, măcar de-am ști ce pățesc cei care poartă vina pentru aceste chinuri inumane.”

“*3 zile de inacțiune și ignoranță

*8 pastile + injecții într-o singură zi

*Bani solicitați de sora medicală pentru reparația spitalului. Eu de la o mare fundație de caritate auzisem că spitalul e deja raiul pe pământ or am fost dezinformată?

*medicamente cumpărate pe banii pacientei, care are poliță medicală. Probabil polița nu e pt medicamente gratuite, ci pentru dreptul exclusiv de a avorta singură în toaleta spitalului.”

 

Ionela Hadârcă

“Vreau să mă adresez femeilor, mamelor, viitoarelor mame și să le atenționez că de la noi pornește totul. Acest caz cutremurător de la IMC și sutele de comentarii care au urmat sunt consecință a atitudinii noastre. Practica asta cu sutele de lei în buzunarul medicului naște monștri…”

Cristina Mastac-Comerzan

“Am sperat pina la urma sa fie o postare falsa… Nici nu iti vine sa crezi ca asta ar putea fi adevarat… Prea trist”

Anastasia Cucuruz

“Fragment extras din Legea în vigoare ”cu privire la drepturile şi responsabilităţile pacientului”. Primele patru puncte le-am citit și am constatat că angajații IMC le-au încălcat pe toate în cazul tinerei mămici de 19 ani. Mai departe cu mâna pe inimă spun că n-am citit că dacă-s enervată nu pot închide un ochi, iar eu chiar trebuie să dorm. Mâine e o nouă, lungă zi în care avem de tras mâța pe spinare mizeriilor în halate albe, care nu dau doi bani pe demnitatea umană și mai și pătează cu labele lor murdare nobila profesie de MEDIC…”

Lorena Bogza

“Nu pot sa cred ca asemenea canalii lucreaza in sistemul medical. Daca este adevarat ce spune aceasta tanara, atunci cei ce se fac responsabili de asa ceva trebuie sa infunde puscaria. Pentru asta este nevoie de o ancheta corecta, insa nu am incredere in tot felul de comisii pe care le creeaza tot acest sistem.

P.S. Nu ar fi corect sa nu spun ca la Institutul Mamei si Copilului am intalnit medici foarte buni. Pe ei trebuie sa-i pretuim si sa le multumim pentru modul in care isi fac meseria. Din pacate, au ramas putini in Moldova…”

 

Cum a reușit Andreea Marin să slăbească mai multe kilograme?
Articolul anterior
Un copil din Chișinău a mers în vacanță la bunici și acolo și-a găsit sfârșitul
Articolul următor
Alte articole interesante