ghjkjhgfghj

Un videoclip trucat cu Vladimir Putin care declară mobilizare generală și spune că Rusia este atacată a băgat spaima în ruși

Un videoclip trucat (deepfake) prin care Vladimir Putin declara legea marțială și spunea că armata ucraineană a invadat Rusia a fost difuzat pe scară largă pe unele canale de televiziune și radio din Rusia.

Foto: Twitter

Pentru a liniști apele, autoritățile au venit cu lămuriri ulterioare, prin care recunoșteau implicit că respectivele canale media au căzut pradă hackerilor. 

„Este adevărat că au fost hack-uri în unele regiuni”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de The Independent și Realitatea.

Agenția de știri de stat rusă TASS l-a citat spunând că videoclipul afișat pe unele rețele „este un hack” și „experții se ocupă deja de asta”.

„Știu că a existat un hack în unele rețele. Acum toate acestea au fost eliminate și situația se află sub control”, a spus oficialul rus

Videoclipul deepfake a fost difuzat între orele 12.41 și 13.18, sub denumirea „Apel de urgență al președintelui” și îl înfățișa pe liderul de la Kremlin spunând, pe un ton grav, că armata Ucrainei a intrat în trei regiuni de graniță și, ca răspuns la această acțiune, a fost declarată legea marțială în acele regiuni. Stând lângă steagul Rusiei, Putin a adăugat că va semna în scurt timp un decret pentru a anunța mobilizarea generală.

„Trebuie să unim toate eforturile rușilor pentru a învinge inamicul periculos și insidios”, „spunea” liderul de la Kremlin.

În regiunea Voronej din Rusia autoritățile au primit informații de la rezidenți despre piratarea posturilor de radio. Oficialii au declarat ulterior pe Telegram că situația este sub control.

„Locuitorii din regiunea Voronezh raportează o altă piratare a frecvențelor de emisie radio. Vă informăm oficial că situația din regiune continuă să fie controlată de autorități și organele de drept. Nu există motive de îngrijorare”, se arată în comunicat.

Burak Özçivit i-a oferit soției sale de ziua ei o petrecere în stilul Barbie

Renumitul actor și model turc Burak Özçivit i-a făcut o surpriză soției sale. Özcivit i-a organizat soției sale o petrecere tematică în stilul Barbie.

Бурак Озчивит и Фахрие Эвджен с детьми

Cele două vedete ale cinematografiei turcești, Burak Ozcivit și Fahriye Evcen, s-au întâlnit în 2013 pe platourile de filmare ale serialului TV „Lovebird”. Fanii au observat imediat scânteile dintre actori. Și nu sunt doar rolurile lor de pe ecran. În acel moment, Burak încă se întâlnea cu Ceylan Chapa, iar Fakhrie nu era încă pregătită pentru o nouă relație după o despărțire dificilă cu Ozcan Deniz.

Dar un an mai târziu, drumurile lui Ozcivit și Evcen s-au încrucișat din nou. La acea vreme, actorul se despărțise deja de Chapa. Vedetele au avut o aventură pe care au ascuns-o câțiva ani. Și în 2017, fanii cuplului s-au bucurat – Burak și Fahriye s-au căsătorit.

Actorii turci cresc doi fii: primul lor copil, Karan, s-a născut în 2019, iar al doilea copil Kerem s-a născut în ianuarie 2023. În familia lui Burak și Fahriye, se obișnuiește să sărbătorească toate zilele de naștere la scară largă. Soții organizează petreceri tematice luminoase nu numai pentru copii, ci și unul pentru celălalt.

Pe 5 iunie, Evcen a împlinit 37 de ani. Cu această ocazie, Özcivit i-a organizat o petrecere tematică în stilul Barbie. Cuplul a făcut o mulțime de poze la zona foto, decorată cu paiete sidef mari și baloane roz.

Mulți invitați au venit la sărbătoare alături de copiii lor.

Фахрие Эвджен с сыном Караном
Фахрие Эвджен
Бурак Озчивит и Фахрие Эвджен с сыном Караном

Ksenia Sobchak, criticată de ruși că ar deține o casă în străinătate. Reacția vedetei: ,,Mi-aș dori să o am”

Scandal public, în Rusia, între cântăreața Slava și jurnalista Ksenia Sobchak. Prima i-a criticat pe mai mulți colegi că ,,într-un moment dificil pentru Rusia” au zburat în străinătate. Mai mult, Slava a acuzat-o de lașitate pe Sobchak și a spus că jurnalista a pregătit de mult totul în Israel, pentru mutarea sa.

Собчак ответила на обвинения Славы в наличии заграничной недвижимости: «У меня в Израиле нет ни снятого, ни купленного»

„Ksyusha, du-te la casa ta israeliană, pe care ai închiriat-o sau ai cumpărat-o cu banii tăi câștigați în Rusia”, i-a spus Slava colegei din showbiz.

Sobchak nu a tăcut și a reacționat la atacul asupra ei: „Vor fi atât de multe întrebări acum și atât de puține răspunsuri, așa ca: ,,Ce s-a întâmplat? Slava mai bea? Ce drumuri a făcut Sobchak și Zemfira la Mizulina? Când am plecat? Unde? Cine? Pentru ce?”. Cel de-al patrulea punct a atins-o cel mai mult pe Xenia.

Pe canalul ei Telegram, ea a explicat că nu are imobiliare pe teritoriul israelian: „Nu am casă în Israel: nici închiriată, nici cumpărată. Deși, dacă ar exista, nu văd o problemă în asta, dacă banii sunt câștigați cinstit. În ultimul videoclip, de altfel, am aflat că Slava are imobiliare în străinătate și ”toate vizele necesare”.

Deși, potrivit lui Sobchak, ea nu are imobile în Israel, acest lucru nu o împiedică să fie proprietara unor metri pătrați de elită în afara țării. Nu cu mult timp în urmă, s-a zvonit că jurnalista și-a cumpărat un apartament într-un complex rezidențial premium din Dubai pentru 60 de milioane de ruble. În același loc, Ksenia și-ar fi cumpărat un apartament de 120 de metri pătrați în ansamblul rezidențial St. Regis Residences.

Ксения Собчак