Recomandările Poliției pentru călătorii care sunt nevoiți să apeleze la mașini de ocazie

Deplasarea cu mașina de ocazie implică anumite facilități, dar și riscuri majore pentru călători. Totuși dacă acestă situație imprevizibilă s-a produs din cauze obiective și nu aveți o altă soluție, țineți cont de recomandările poliției.

separator

-Întotdeauna este de preferat un mijloc de transport în comun care, deși nu este la fel de comod, este mult mai sigur.

-Evitați să vă urcați într-o mașină de ocazie singur. Întotdeauna găsește un tovarăș de drum.

-Nu plecați de acasă fără să vă anunți familia unde mergeți atunci când faceți autostopul.

-În scopul anticipării unor incidente neplăcute, după ce va-ți urcat în mașină, transmite-ți un mesaj cu atributele de identificare ale automobilului (numărul de înmatriculare, marca, culoarea) unei persoane din familie sau care vă așteaptă la destinație.

-Menționați, de asemenea, locul de unde ai fost preluat și ora la care ați pornit la drum.

-Optați să vă așezați pe scaunul din dreapta față a mașinii, dacă acest loc e liber! Deseori ușile din spate nu se pot deschide din interior, având încuietori speciale pentru a-i împiedica pe copii să le deschidă accidental.

-Păstrați dispozitivul mobil într-un loc accesibil, iar în cazurile de urgență să puteți apela un contact de încredere predefinit sau tasta SOS care ar furniza locația exactă.

-Nu oferiți informații personale șoferului care a binevoit să vă conducă până la destinație, cum ar fi: adresa domiciliului, numărul de telefon, etc.

-Purtați un obiect inofensiv pentru viața și sănătatea dumneavoastră, dar care vă oferă un plus de siguranță în situațiile periculoase.

-Evitați să urcați într-un automobil în care se află o singură persoană. Cea mai sigură variantă ar fi ca în mașină să fie o familie cu copii sau un cuplu.

-Atenție la traseul urmat de șofer. Dacă se abate de la cel inițial, indiferent de motiv, rugați-l să oprească și coborâți rapid din mașină.

-Nu vă urcați în mașina oricui. Refuzați un șofer dacă abordarea acestuia nu este cea potrivită.

-Evitați să vă deplasați cu mașinile de ocazie pe durata nopții, însă, dacă va-ți pomenit în asemenea situație imprevizibilă, fiți prudenți și asigurați-vă propria siguranță.

-Inisistați pe faptul că sunteți așteptați de urgență la capătul traseului pentru a induce faptul că lipsa voastră se va observa imediat.

-Dacă conducătorul auto nu-ți inspiră încredere pe perioada deplasării sau te simți în pericol, solicită respectuos un popas și cere ajutorul Poliției la 112 sau oamenilor din preajmă.

Un pod nou care face legătura între gara feroviară și gara auto a fost inaugurat la Strășeni
Articolul anterior
Locul 7 pentru Moldova la Campionatul Mondial de canotaj din SUA
Articolul următor
Alte articole interesante