Rectorul Universității de Medicină din Chișinău: ,,Doar imunizarea este soluția pentru a salva populația de virus”

Colectivul Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” se arată îngrijorat de starea pacienților cu Covid-19 și complicațiile care apar în urma bolii, iar speranțele lor se leagă doar de administrarea vaccinului.

Declarații în acest sens au fost făcute de Emil Ceban, rectorul USMF, în cadrul unei teleconferințe, transmite IPN.

Potrivit  rectorului USMF, doar imunizarea e soluția pentru a salva populația de virus. Vaccinul va ajuta la micșorarea numărului de cazuri grave.

Emil Ceban a dat exemplul unor țări ca Israel, Germania, Marea Britanie, Irlanda, care, în urma vaccinării masive, relansează economia, deschid școlile, lansează călătoriile înafara țării.

Emil Ceban spune că USMF s-a solidarizat cu Ministerul Sănătății în ceea ce privește campania de vaccinare.

„Cu cât mai mulți oameni vor fi vaccinați, pentru a dezvolta imunitate colectivă, cu atât mai repede se va reveni la un regim normal de viață, atât personal cât și social”, a declarat rectorul.

Situația epidemiologică creată ca urmare a răspândirii infecției COVID-19 este una fără precedent în lume și în Moldova.

Pentru protejarea viața populației, s-au întreprins multiple acțiuni de sănătate publică.

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” s-a implicat, din prima zi, în promovarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii.

A fost suspendat procesul de învățare în sălile de curs și s-a trecut pe online, au fost monitorizați cei bolnavi la domiciliu etc.

Mediul academic s-a implicat în elaborarea de protocoale clinice, ghiduri de tratament, a notat rectorul Emil Ceban.

Republica Moldova a depășit pragul de 200.000 de infectări cu noul coronavirus. 4.258 de oameni au murit până în data de 11 martie.

Recomandare CNESP: Cetățenii sunt rugați să evite vizitele la rude sau prieteni
Articolul anterior
Cum obții calificările/diplomele Cambridge în Moldova: 4 motive pentru a alege Liceul Heritage
Articolul următor
Alte articole interesante