Rectorul UTM oferă precizări în cazul studentei infectate cu Covid-19

Rectorul Universității Tehnice din Moldova, Viorel Bostan, vine cu precizări în cazul studentei diagnosticată cu COVID-19.

separator
Într-o postare pe pagina sa de facebook, rectorul a confirmat cazul și a oferit detalii despre starea studențior plasați în carantină.

,,Ca urmare a celor întâmplate ieri, mă simt obligat sa vin cu următoarele precizări”, menționează Viorel Bostan.

1. Ieri 19.03 dimineață, am fost anunțați de Centrul de Sănătate Publică Chișinău că un student UTM – Universitatea Tehnica a Moldovei a fost testat pozitiv COVID-19.
2. Studentul respectiv a părăsit căminul nr. 1 a UTM, unde era cazat, pe data de 12.03, drept urmare a sistării procesului de studii și a plecat în localitatea de baștină.
3. Conform recomandărilor OMS si a autorităților din țară toate persoanele care au intrat în contact cu o persoană testată pozitiv trebuie să se autoizoleze pentru cel puțin 14 zile.
4. Astfel toți studenții care locuiesc în căminul nr. 1 au intrat în carantină până pe data de 26.03.
5. Starea de sănătate a acestora este monitorizată zilnic. La acest moment nici un student nu a avut și nu are febră și alte simptome asociate COVID-19.
6. Studenții sunt alimentați din contul universității și sunt antrenați în activitățile academice online.
7. Urmare a comportamentului agresiv din partea unor rude a celor aflați în carantină am solicitat un post de pază a forțelor de menținere a ordinii publice”.

O companie aeriană din Moldova, amendată cu 50 mii lei pentru nerespectarea regulilor anti-Covid-19
Articolul anterior
Cum are loc testarea pentru coronavirus Covid-19?
Articolul următor
Alte articole interesante