Regatul Unit introduce carantina pentru toți cei care sosesc din străinătate

Guvernul de la Londra are în vedere introducerea unei carantine de 14 zile pentru toţi cei care sosesc în Regatul Unit din străinătate, informează sâmbătă presa britanică preluată de AFP.

separator
Ar urma să fie izolaţi în reşedinţele declarate toţi pasagerii care intră în ţară pe cale aeriană, maritimă sau feroviară, cu excepţia celor care vin din Irlanda, iar ulterior să se facă verificări la adresele respective, scrie Agerpres.

Conform BBC, carantina este prevăzută de la sfârşitul lui mai; radioteleviziunea citează surse guvernamentale şi din Airlines UK, organizaţia naţională a transportatorilor aerieni

Premierul Boris Johnson va anunţa duminică dacă se relaxează restricţiile de circulaţie impuse în Regatul Unit din 23 martie.

AFP apreciază că interdicţiile nu vor fi ridicate decât într-o măsură foarte limitată, citând în acest sens declaraţia de vineri a ministrului mediului, George Eustice, care a avertizat că „nu vor fi schimbări spectaculoase de la o zi la alta”.

Cu peste 31.000 de morţi, Regatul Unit are cel mai grav bilanţ al epidemiei de Covid-19 din Europa, iar la nivel mondial cifrele sunt mai mari doar în Statele Unite.

Mărturiile unui medic din România, sosit ca voluntar la Bălți
Articolul anterior
Coronavirus: 80 de decese în 24 de ore în Franţa, cel mai mic număr de la începutul lunii aprilie
Articolul următor
Alte articole interesante