Regele Carol al III-lea scoate la vânzare caii de curse ai Reginei

Regele Carol al III-lea vinde caii de curse ai mamei sale. Luna aceasta vor fi scoși la vânzare 12 cai, iar apoi vor fi vânduți la licitație restul cailor.

королева елизавета, лошади, скачки, король карл, лошади елизаветы

Elisabeta a II-a iubea cursele de cai și era serios angajată în creșterea cailor. Fiul ei, se pare, nu a moștenit această pasiune, scrie Daily Mail.

Se știe că inclusiv doi cai premiați, numiti Just Fine și Love Affairs vor fi vânduți.

,,Love Affairs” a câștigat cursa Goodwood cu două zile înainte de moartea Reginei.

O sursă de curse a spus că Emiratele Arabe Unite și Arabia Saudită sunt interesate în special de vânzarea cailor regali. Sursa a mai declarat că, deși regele Carol vinde caii Reginei, legătura dintre familia regală și industria curselor va continua.

„Vrea să continue tradiția și legătura cu Royal Ascot, dar nu la aceeași scară cu Majestatea Sa pentru că avea o adevărată pasiune”, a spus insiderul.

Regina Elisabeta a subvenționat costurile uriașe de funcționare ale hobby-ului ei din poșeta personală, deoarece activitatea cu caii nu ar fi fost întotdeauna profitabilă.

Consumul a trei căni de cafea poate ține la distanță grăsimea corporală și diabetul, arată un studiu

Rezultatele acestui nou studiu sugerează legătura dintre cofeină și riscul de diabet de tip 2. Studiile anterioare au sugerat că un consum moderat de cafea (trei până la cinci cești pe zi) este asociat cu un risc mai mic de diabet de tip 2. Cercetătorii au analizat rezultatele cardiovasculare pe care le-au avut în vedere, inclusiv boala coronariană, accidentul vascular cerebral, insuficiența cardiacă și ritmul cardiac neregulat (fibrilația atrială), scrie alephnews.ro.

Cafeaua, bogată în antioxidanți și alți compuși naturali, este bine cunoscută pentru beneficiile sale pentru sănătate. Un nou studiu a arătat că cofeina prezentă în băuturi precum cafeaua, ceaiul verde și ceaiul negru poate reduce, de asemenea, reducerea riscului de diabet de tip 2. Potrivit oamenilor de știință, acest lucru se datorează, probabil, efectului consumul de cafea asupra grăsimii și greutății corporale. Rezultatele acestui nou studiu sugerează legătura dintre cofeină și riscul de diabet de tip 2.

Studiile anterioare au sugerat că un consum moderat de cafea (trei până la cinci cești pe zi) este asociat cu un risc mai mic de diabet de tip 2 și de boli cardiovasculare. În timpul realizării acestui studiu, oamenii de știință au folosit o metodă genetică numită randomizare mendeliană pentru a analiza impactul nivelurilor de cofeină din sânge asupra grăsimii corporale și asupra riscului de diabet de tip 2 și a rezultatelor bolilor cardiovasculare.

Cercetătorii au analizat rezultatele cardiovasculare pe care le-au avut în vedere, inclusiv boala coronariană, accidentul vascular cerebral, insuficiența cardiacă și ritmul cardiac neregulat (fibrilația atrială).

Cercetătorii au examinat date genetice și alte date de la aproape 10.000 de persoane cu ascendență predominant europeană care au participat la șase studii pe termen lung. Ei au descoperit că persoanele care erau predispuse genetic să aibă niveluri mai ridicate de cofeină în sânge aveau mai multe șanse să aibă un indice de masă corporală (IMC) și o grăsime corporală mai scăzute.

În plus, acestea aveau un risc mai mic de diabet de tip 2. Cercetătorii au estimat că aproximativ jumătate din riscul redus de diabet s-a datorat IMC-ului mai mic.

Cu toate acestea, nu a fost observată nicio legătură între nivelurile de cofeină din sânge prezise genetic și riscul de rezultate ale bolilor cardiovasculare. Dar încă nu este clar dacă „prescrierea” cofeinei ar ajuta la prevenirea apariției diabetului la oameni. Cercetătorii au subliniat că oamenii ar trebui să se concentreze pe activitatea fizică regulată și pe o alimentație sănătoasă, ambele cunoscute pentru a reduce riscul de diabet de tip 2.

Pamela Anderson a atras toate privirile la deschiderea prezentării de modă Hugo Boss

Vedeta hollywoodiană – care și-a lansat recent propriul documentar Netflix – emana încredere și a oferit cea mai bună poziție de model în timp ce ajungea la capătul podiumului. Părul blond decolorat al sex-simbolului a fost dat pe spate într-un coc dezordonat. Pamela a purtat o versiune atenuată a caracteristicii sale de ochi fumurii negri și buze nude palide, scrie alephnews.ro.

Pamela Anderson a avut toți ochii ațintiți asupra ei când a deschis miercuri seară, în Miami, Florida, prezentarea de modă Hugo Boss. Vedeta Barb Wire, în vârstă de 55 de ani, a condus haita de modele pe podiumul din fața Herald Plaza, care a fost înconjurat de apă și însoțit de un spectacol de lumini uimitor.

Alături de ea s-au alăturat veterana supermodel Naomi Campbell, actrița și cântăreața Demi Lovato, fostul înger Victoria’s Secret Candice Swanepoel și DJ Khaled. Pamela a purtat o versiune atenuată a caracteristicii sale de ochi fumurii negri și buze nude palide, care a inclus o strălucire sărutată de soare și o sprânceană ușor umplută.

Părul blond decolorat al sex-simbolului a fost dat pe spate într-un coc dezordonat, cu părul de bebeluș lăsat intenționat pe spate pentru a crea un aspect de vânt.

Ea și-a îmbrăcat silueta zveltă într-o ținută business chic, completată cu un sacou ușor, pantaloni semi-transparenți și pantofi nude din piele întoarsă. O cămașă transparentă cu decolteu în V era ascunsă sub jachetă, la fel ca și mânecile unei cămăși cu nasturi care servea drept eșarfă unică.

Vedeta hollywoodiană – care și-a lansat recent propriul documentar Netflix – emana încredere și a oferit cea mai bună poziție de model în timp ce ajungea la capătul podiumului.

Pamela nu a fost singura celebritate care a defilat pe podium pentru brandul german de modă de lux, care datează din anii 1920 și este cunoscut pentru modelele sale „inovatoare”. Naomi Campbell a arătat eteric în timp ce și-a strecurat silueta statuară într-o rochie neagră plonjantă structurată ca un blazer.

Aceasta avea revere și buzunare la șolduri. Ea a stat pe tocuri înalte negre stiletto și a purtat o brățară verde la încheietura mâinii drepte. Părul lung, de culoarea corbului, al reginei podiumului îi cădea pe spate în șuvițe elegante. Campbell părea să se distreze de minune deoarece a fost surprinsă deseori zâmbind la colegele modele și la cei din primul rând. De asemenea, a fost însoțită pe podium de DJ Khaled, care i-a oferit un braț copertinetei Vogue.

Cei doi s-au plimbat braț la braț, în timp ce în jurul lor se desfășura un uimitor spectacol de lumini și apă. De asemenea, producătorul a avut ocazia de a participa singur la prezentarea de modă, îmbrăcat într-un sacou blazer negru peste o bluză albă.

Look-ul lui Khaled a constat, de asemenea, într-un pantalon negru și pantofi clasici negri de rochie. Candice Swanepoel a făcut să cadă fălcile în stil bluză și fustă albastru deschis, cu un set de bluză și fustă, cu tocuri cu barete și șosete bej. Seara s-a dovedit a fi una plină de vedete, cu vedete precum Demi Lovato, Bella Thorne și Camila Morrone, care au luat loc în primul rând la eveniment. Înaintea spectacolului, vedetele de top au pozat pentru fotografii în fața decorului Hugo Boss.

Dorin Recean a vizitat o fermă de familie din Pelinia, specializată în producerea brânzeturilor

Vizita premierului Dorin Recean la Drochia a început în satul Pelinia, unde  familia Țurcanu dezvoltă o afacere de producere a brânzeturilor și cașcavalurilor. Soții Aliona și Alexandru au deschis ferma în anul 2014, în baza veniturilor acumulate timp de 17 ani de muncă în străinătate. Cașcavalurile și brânzeturile din Pelinia ajung pe raftul magazinelor din zona de nord a țării și la Chișinău.

Soții Țurcanu planifică să-și extindă afacerea, să-și diversifice producția și să ofere noi locuri de muncă pentru oamenii din localitate. De asemenea, antreprenorii doresc să-și transforme ferma într-o atracție turistică, iar calitatea cașcavalurilor să servească drept carte de vizită, pentru a atrage în zonă cumpărători și turiști.

„Mă bucur să întâlnesc oameni ca voi, cu spirit de antreprenoriat, care construiesc Europa acasă. Va trebui, în cât mai scurt timp, să găsim soluții pentru a oferi predictibilitate finanțării afacerilor, astfel încât să puteți accesa resurse și să vă dezvoltați afacerea”, a spus prim-ministrul Dorin Recean.

Ferma de familie „Vismalv” a fost introdusă în  traseul turistic elaborat în cadrul proiectului Organizației pentru Alimentație și Agricultură a Națiunilor Unite (FAO) privind susținerea capacităților de promovare a produselor agroalimentare.

Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat mai multe măsuri privind asigurarea ordinii publice în timpul protestelor
Articolul anterior
Medicii italieni i-au salvat viața! Mărturiile muzicianului moldovean operat pe creier, în ,,stare de veghe”, în Italia: ,,Mă simt extrem de bine, revin la viața normală”
Articolul următor