Regimul de autoizolare pentru moldovenii care revin în țară ar putea fi revizuit

Regimul de autoizolare pentru cetățenii care intră pe teritoriul Republicii Moldova ar putea fi revizuit. Acest lucru a fost declarat în cadrul unui briefing de către ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

separator

Astfel, moldovenii ar putea reveni în țară fără a se autoizola 14 zile în cazul în care vor prezenta la frontieră un test negativ la COVID-19.

„Specialiștii acum analizează diferite opțiuni, inclusiv și posibilitatea de a nu respecta acest regim în cazul în care este deținătorul unui test cu determinarea perioadei corespunzătoare până la intrarea în țară la care trebuie să fie efectuat acest test.

Totodată, specialiștii examinează aspecte cu privire la intrarea cetățenilor străini pe teritoriul R. Moldova, iar în condițiile deținerii unui eventual test, dar cu respectarea în cazul dat și a unui principiu de reciprocitate între state coordonat cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene”, a spus Dumbrăveanu, conform www.stiri.md.

Potrivit ministrei, după ce specialiștii vor avea o viziune, această propunere va fi discutată pe platforma Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, iar ulterior va fi luată o decizie finală

Actualmente, regimul obligatoriu de autoizolare pentru persoanele care intră în țară este de 14 zile.

Guvernul din Belarus a demisionat, pe fundalul protestelor care au cuprins întreaga țară
Articolul anterior
Crește numărul pacienților internați în stare gravă cu infecția Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante