Regiunile din Spania în care, de astăzi, mască este obligatorie chiar și pe plaje

În fața valului de focare care se manifestă în aproape toată Spania, inclusiv Andaluzia, Guvernul local a introdus marți un pachet de măsuri menite să oprească răspândirea coronavirusului în comunitate, cea mai notabilă fiind obligația de utilizare a măștii permanent, atât în ​​spații deschise cât și în spații închise și indiferent dacă se poate menține sau nu distanța fizică de 1,5 metri.

separator

Măsura, cu unele excepții – copiii sub 6 ani și cei care nu o pot folosi pe bază de dovadă medicală – a intrat în vigoare la miezul nopții trecute și se aplică și plajelor și bazinelor de înot din comunitate, sub sancțiunea de 100 de euro în caz de nerespectare, scrie ziarulromanesc.es.

“Știu că este un efort suplimentar, mai ales din cauza căldurii, dar este o necesitate și o responsabilitate pentru persoanele în vârstă”, a declarat ministrul Sănătății și Familiei, Jesús Aguirre, după ședința Consiliului în care a fost adoptat decizia.

Autoritățile din Regiunea Autonomă Spaniolă din Andaluzia au ordonat tuturor să poarte măști în locuri publice și au introdus amenzi. Cerința se aplică plajelor și bazinelor, potrivit portalului El Diario.

Va fi necesar să purtați echipament individual de protecție în toate tipurile de transport. Toți cei care nu vor respecta noua regulă și vor respecta distanța socială recomandată se vor confrunta cu o amendă de 100 de euro.

Pe lângă Andaluzia, măsuri se aplică și în Catalunia, Insulele Baleare și Extremadura.

Coronavirus: prognozele epidemiologilor moldoveni pentru toamna 2020
Articolul anterior
Incendiu la Bălți. Arde depozitul de pe teritoriul fabricii de blănuri
Articolul următor
Alte articole interesante