Regizorul Steven Spielberg împlineşte astăzi 75 de ani

Azi este ziua regizorului geniu, născut pentru a spune poveşti, Steven Spielberg. Crescut în Cincinnati, într-o familie cu 4 copii în care era unicul băiat, acesta s-a îndrăgostit de lumea peliculei la vârsta de 12 ani, când a regizat primul său film.

La 13 ani câştigă un premiu pentru cel mai bun film de război, Escape To Nowhere, cu o durată de 40 de minute, transmite Mediafax.ro.

Şi-a început cariera ca profesionist regizând mai multe episoade pentru programe de televiziune, care erau filmate la Universal. Primul dintre acestea a fost episodul pilot al Galeriei de noapte al lui Rod Serling, în care a jucat legendara vedetă de la Hollywood, Joan Crawford.

Filmele de fantezie cu care ne-a încântat, precum Close Encounters The Third Kind şi E.T ne-a adus supranaturalul plin de lumină într-o lume plină de aventuri emoţionante.

Chiar dacă ne-am îndrăgostit de extraterestrul E.T, esenţa poveştii este despre divorţul părinţilor lui Spielberg şi cum a fost afectat el.

Emoţiile copilăriei au fost transpuse în filmele sale, de la familii destrămate, la comportamentul tatălui. Iar când în sfârşit s-a reconciliat cu tatăl său şi a înţeles sentimentul la primul său copil, Spilberg a transformat personajul masculin într-un tată erou.

La cei 75 de ani ai săi, cu o carieră pavată de premii internaţionale, Spielberg este omul despre care se spune că a înţeles pulsul Americii ca şi cum s-ar fi înţeles pe sine.

Transportatorii se alătură fermierilor, în protestele pașnice din PMAN
Articolul anterior
Doi soți, căsătoriți de 30 de ani, au murit în aceeași zi, ambii răpuşi de coronavirus
Articolul următor
Alte articole interesante