Reguli mai stricte pentru psihilogi

Inițiativa vine din partea deputaților din Comisia protecție socială, care propun să fie înfiinţată o entitate juridică, menită să reglementeze activitatea de psiholog şi să-i evalueze pe specialişti. Structura ar urma să fie fondată de Ministerul Sănătății și Protecției Sociale.

separator

Deputaţii cer să fie elaborată şi o platformă online, care să conţină un registru unic al psihologilor. Psihologii susţin că fiecare specialist trebuie să aibă un domeniu de activitate şi să se perfecţioneze continuu.

„Asta ar însemna nu numai doar cei trei ani de licenţă, dar o perfecţionare primară într-un domeniu oricare, este psihologie clinică, psihologie şcolară, organizațională, industrială, militară, există cursuri de perfecţionare primară, există acel masterat.”, a precizat Veronica Calancea, psiholog.
„În cazul cînd psihologul nu este specialist în domeniul său şi merge pe „trebuie încredere în sine”, „trebuie un pic să-ţi iei în mîini”, atunci se pierde timpul. Pacientul care ar trebui să se recupreze, să admitem, în opt săptămîni, starea lui se agravează şi ajunge deja la psihiatru.”, a mai spus psihologul.

Proiectul urmează să fie examinat de Guvern şi Parlament.

Sursa

Țara noastră s-a clasat pe locul întâi la concursul anual de vinuri, organizat la Geneva
Articolul anterior
Vezi cât de norocoasă ești în funcție de zodia ta!
Articolul următor
Alte articole interesante