Reguli privind trecerea frontierei vamale cu medicamente

În contextul sărbătorilor pascale, numeroase persoane aleg să revină acasă, alături de cei dragi sau să călătorească peste hotare. Indiferent de destinație, Serviciul Vamal reamintește cetățenilor cât de important este să fie respectate regulile privind traversarea frontierei cu bunuri și mărfuri, pentru a asigura un flux rapid și sigur în posturile vamale, informează unica.md cu referire la un comunicat oficial.

Fiecare dintre noi poate contribui la reducerea timpului de așteptare la frontieră prin respectarea prevederilor legale, declararea corectă a bunurilor transportate și încadrarea în limitele permise pentru uz personal.

În această săptămână, ne propunem să reamintim care sunt regulile de traversare a frontierei vamale cu medicamente, valută, colete, bunuri culturale și alte categorii de obiecte care necesită respectarea unor condiții legale specifice. Primul material informativ este dedicat regulilor de traversare a frontierei cu medicamente.

Medicamentele fac parte din categoria bunurilor de uz/consum personal şi se permite introducerea/scoaterea în/din Republica Moldova, doar cu condiția că cantitatea pe care o aveți în bagaje n-o depășește pe cea necesară pentru tratament pe perioada aflării în țara de destinație sau pe perioada călătoriei.

O altă condiție obligatorie este ca acestea să fie însoțite și de rețeta în baza căreia au fost eliberate sau de alte acte emise de către instituțiile medicale, unde să fie indicată denumirea medicamentelor, modul și durata de administrare.

În cazul medicamentelor ce conțin substanțe psihotrope sau stupefiante, chiar dacă în alte țări acestea pot fi eliberate fără rețetă, în Republica Moldova regimul este strict – ele pot fi introduse doar în baza unei prescripții medicale eliberate de un specialist.

Conform legislației naționale, introducerea ilegală a acestor substanțe este calificată drept contrabandă și se pedepsește cu închisoare de până la 8 ani. Exemple de astfel de medicamente includ Modafinil, Alprazolam și Tramadol. Lista completă este prevăzută în Hotărârea Guvernului nr. 79/2006.

Pentru mai multe informații, vă încurajăm să contactați Centrul Unic de Apel al Serviciului Vamal, la numărul +373 22 78 88 88, prin chat sau la adresa de e-mail: callcenter@customs.gov.md.

Totodată, dacă optați pentru călătoria cu avionul, vă recomandăm să verificați și cu reprezentanții companiei aeriene eventualele restricții privind transportul medicamentelor.

Comedia numai bună de urmărit cu familia de Paște

Este un film care s-a lansat în anul 2023, însă acum a avut parte de o adevărată renaștere pe platforma de streaming Netflix. Acum, el se află pe locul doi în topul preferințelor din țara noastră, iar în alte patru țări a reușit să ajungă chiar pe primul loc!

„Nuntă a la grec 3” este o producție care s-a lansat în anul 2023, însă a devenit unul dintre cele mai populare filme de pe Netflix după ce a fost adăugat recent în catalogul platformei de streaming. 

Poze de la întâmpinarea luminii sfânte

Simbol al păcii, al credinței și al speranței, Lumina Sfântă a fost preluată pentru a fi dusă în bisericile din toată țara, unde va aprinde sufletele credincioșilor în Noaptea Învierii.

Să ne fie Lumina binecuvântare în Noaptea Învierii și în toate zilele vieții noastre. Hristos a înviat!

sursa: Chisinau International Airport

Lumina Sfântă a ajuns la Chișinău

Focul Haric a ajuns cu puțin timp în urmă și în Republica Moldova și este în aceste clipe împărțită credincioșilor, în scuarul Catedralei Mitropolitane din Chișinău.

Lumina Sfântă s-a aprins astăzi la ora 14:36, la Sfântul Mormânt din Ierusalim, iar Patriarhul Ierusalimului a împărțit-o cu credincioșii. 

Universitatea Harvard a refuzat să îndeplinească cererile lui Trump: ”niciun guvern – indiferent de partidul care se află la putere – nu ar trebui să dicteze ce pot preda universitățile”
Articolul anterior
În martie exporturile Chinei au crescut spectaculos, cu peste 12%, pe fondul accelerării livrărilor înaintea tarifelor americane
Articolul următor