Regulile noi de intrare a cetățenilor moldoveni pe teritoriul Italiei

La 30 iulie 2020, Guvernul Italiei a adoptat decretul-lege nr. 83 prin care prelungește starea de urgență instituită la sfârșitul lunii ianuarie pâna la 15 octombrie curent.

separator

Despre aceasta a anunțat pe o rețea de socializare Ambasada Republicii Moldova în Italia.

Potrivit informației, prin intermediul acestui decret se prelungește pentru o perioadă de maxim 10 zile restricțiile de călătorie care au fost stabilite anterior până la 31 iulie 2020, inclusiv cele care prevăd interzicerea intrării în Italia pentru persoanele care în ultimile 14 zile au vizitat sau tranzitat Republica Moldova.

În prezent, cetățenii Republicii Moldova pot intra în Italia doar dacă dețin un permis de ședere pe teritoriul acestie țări sau a unei țări membre a UE (inclusiv membrii de familie a acetora soț/soție, părinților, copilor până la vărsta de 21 de ani și dependenților pe motive de dezabilitate) și dacă în ultimile 14 zile nu au vizitat sau tranzitat teritoriul celor 16 state anunțate anterior (Armenia, Bahrain, Bangladesh, Brazilia, Bosnia și Herțegovina, Chile, Kuweit, Macedonia de Nord, Moldova, Oman, Panama, Peru, Republica Dominicană, Sebia, Kosovo și Muntenegru).

sursa: www.stiri.md

Peste 6.500 de conaționali au părăsit țara în ultimele 24 de ore
Articolul anterior
În toamnă, alegătorii români din Republica Moldova vor putea vota prin corespondență la alegerile planificate din România
Articolul următor
Alte articole interesante