Reprezentant la OMS: în toamnă, s-ar putea să asistăm la un nou val al pandemiei

Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a decarat că, cel mai probabil, se va repeta scenariul de anul trecut când, în vară, au scăzut mult cazurile de Covid-19 și nu exclude ca, din toamnă, să existe un nou val al pandemiei, însă mai mic, datorat vaccinării populației.

Rafila a adaugat ca vaccinarea, in Romania, are nevoie de noi cai de comunicare si de atragere a oamenilor, mai ales in mediul rural.

„Se repeta, probabil, scenariul de anul trecut, doar ca cifrele sunt mult mai mici pentru ca deja o parte din populatie este imunizata, chiar daca Romania nu este printre tarile cu un procent important, vedeti ca avem vreo patru milioane si ceva de persoane care au fost vaccinate pana in momentul de fata. Comparati, de exemplu, cu Franta care are 30 de milioane din 60 vaccinate, jumatate din populatie a fost deja imunizata”, a spus Alexandru Rafila, luni, la un post TV.

„In mod evident, trebuie sa ne pregatim si sa continuam campania de vaccinare pana in toamna si daca se va atinge acel prag psihologic de 10 milioane cu atat mai bine, dar din ce vad eu nu cred ca aderenta la vaccinare nu va fi extraordinara in continuare, daca nu se gasesc noi cai de comunicare, de atragere a oamenilor sa se vaccineze, mai ales in mediul rural”, a mai spus Rafila. 

Copil de 11 ani, în stare gravă la spital după o provocare de pe TikTok
Articolul anterior
MAEIE cere Comisiei Electorale Centrale să deschidă mai multe secții de votare peste cetățenii aflați peste hotare
Articolul următor
Alte articole interesante