Republica Coreea a donat 200.000 măști de protecție seria KF94, pentru personalul medical din țara noastră

200.000 măști de protecție seria KF94 au fost donate astăzi Republicii Moldova, de către Republica Coreea, pentru consolidarea sistemului medical în lupta cu infecția Covid-19. Ajutorul umanitar are o valoare totală de 200.000 dolari.

separator
Ceremonia de transmitere a asistenței umanitare a avut loc astăzi, la Institutul de Medicină Urgentă, ulterior ajutoarele urmând a fi distribuite instituțiilor medico-sanitare din țară.

„Este o perioadă complicată pentru Republica Moldova și doar prin solidarizare și cooperare, vom putea depăși criza provocată de infecția COVID-19. Adresez sincere mulțumiri din numele cetățenilor Republicii Moldova și a întregului sistemului medical, Republicii Coreea pentru ajutorul umanitar semnificativ, care va fi adresat lucrătorilor medicali implicați în tratamentul infecției COVID-19”, a menționat secretarul de Stat al MSMPS, Alexandru Holostenco.

„Prin cooperare și ajutor reciproc, țările pot prospera. În această perioadă trebuie să fim mai uniți și mai încrezuți în ziua de mâine. Mulțumesc pentru receptivitate și deschidere”, a declarat Consulul Onorific al Republicii Coreea, Vladimir Russu.  

Experimentul unui microbiolog: cât de bine protejează masca de protecție
Articolul anterior
Mărturiile unui preot infectat cu Covid-19: a luptat pentru fiecare gură de oxigen
Articolul următor
Alte articole interesante