Restaurantele și barurile se închid la ora 22:00, începând de luni

Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a declarat stare de urgență în sănătate publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în perioada 30 noiembrie 2020 – 15 ianuarie 2021, fiind aprobate noi măsuri de prevenire și control a infecției COVID-19, în legătură cu creșterea numărului de cazuri noi confirmate la nivel național. Una din măsuri vizează programul de muncă al discotecilor, restaurantelor și cafenelelor.

separator

Conform Hotărării CNESP, începând cu 28 noiembrie, va fi interzisă activitatea cluburilor de noapte şi a ringurilor de dans, iar din 30 noiembrie, va fi interzisă deservirea clienților în unitățile de alimentație publică (restaurante, baruri, cantine, cafenele) în intervalul orar 22.00-07.00.

În perioada stării de urgență în sănătate publică, va fi interzisă organizarea și desfășurarea conferințelor științifice, competițiilor sportive, olimpiadelor cu prezența fizică a persoanelor, precum și desfășurarea activităților, cu prezența spectatorilor, în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte, caselor de cultură.

Potrivit deciziei, se admite organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, întrunirilor/reunirilor în grup, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică. Întrunirile nu pot fi organizate în adiacentul instituțiilor publice, de învățământ, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecție.

De asemenea, se permite organizarea și desfășurarea evenimentelor festive, cu caracter unic, în unitățile de alimentație publică, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică.

Fenomen spectaculos în Suedia. Cerul a căpătat o nuanță de violet
Articolul anterior
Este interzisă aflarea în grupuri mai mari de 3 persoane, în parcuri, pe străzi și alei publice
Articolul următor
Alte articole interesante