Restaurantele, terasele și cafenelele se deschid. Regulile care trebuie respectate

Pe parcursul ultimelor zile, Asociația MĂR a lucrat intens împreună cu autoritățile publice, pentru a elabora și aviza protocolul de conformitate a condițiilor sanitar-epidemiologice, care ar putea asigura reluarea activității sectorului ReCa (restaurante, cafenele). Drept urmare, a fost obținut și un aviz pozitiv din partea ANSA, prin care se recunoaște conformitatea măsurilor care trebuie întreprinse în procesul de relansare.

separator

Deci, cu multă responsabilitate și conform protocolului, restaurantele și cafenelele se deschid, începând cu 1 iunie.

Având acest ghid de reluare a activității, administrațiile sectorului ReCa sunt îndemnați să se pregătească pentru redeschidere, respectând în totalitate aceste reguli.

Asociația MĂR:

,,Trebuie să înțelegem că una din precondițiile relansării este adaptarea la cerințele și măsurile recomandate de autorități. Aceste reguli stricte ne vor permite să oferim siguranță angajaților și clienților. Vorbim de adaptarea condițiilor pentru garantarea distanței sociale, asigurarea igienei personale și reducerea la maxim a riscului de infectare.

Vom lucra la necesitate și vom oferi asistență membrilor asociației, în procesul de adaptare la noile realități, atât la nivel de pregătire a localurilor, cât și la nivel de instruire a angajaților.

De asemenea, pe parcursul următoarelor zile vom lucra la o instrucțiune grafică, care să reflecte aceste reguli și să ofere claritate unităților de alimentație publică, fără a lăsa loc de interpretări.

Avem mult de muncit ca să putem deschide în siguranță ușile pentru angajații și oaspeții noștri”.

Protocolul de conformitate a condițiilor sanitar-epidemiologice îl găsiți aici!

Oficial: Deputații Parlamentului Republicii Moldova se retrag în carantină
Articolul anterior
România anunță 127 cazuri noi de Covid-19, în ultimele 24 de ore: mai puține decât Republica Moldova, în ultimele 3 zile
Articolul următor
Alte articole interesante