Restricții în București, de duminică! Fără nunți, restaurante închise, program redus la magazine, carantină de noapte în weekend

În urma depășirii ratei de infectare cu coronavirus de 6 cazuri la mia de locuitori, constatată joi, Comitetul Municipiului București pentru Situaţii de Urgenţă a decis vineri seara să introducă noi restricţii.

Astfel, începând de duminică: masca va fi obligatorie în spațiile publice aglomerate; magazinele și operatorii economici de servicii vor funcționa cu publicul doar până la ora 18:00, ulterior fiind disponibilă doar livrarea la domiciliu, cu excepții; restaurantele și localurile vor fi închise publicului.

De asemenea, piscinele interioare vor fi închise; competițiile sportive pot avea loc cu participarea doar a celor vaccinați; cinematografele și sălile de spectacole vor fi închise; spectacolele, concertele și festivalurile în aer liber vor fi permise în anumite condiții; mitingurile vor fi interzise; nunțile și botezurile vor fi interzise; slujbele vor putea avea loc cu respectarea măsurilor sanitare. De asemenea, se instituie carantina de weekend, când de la ora 20:00 vor putea circula doar cei vaccinați sau care au un motiv întemeiat.

Prevederile adoptate vineri la nivelul Municipiului București sunt conforme cu actualele norme stabilite de Guvern, urmând ca Executivul să aprobe sâmbătă reglementările adoptate joi de CNSU la nivel național, scrie digi24.ro.

Un primar naș a fost dus la nuntă cu elicopterul. Tot satul a venit să vadă „minunea” aterizată în sat
Articolul anterior
Un bărbat din Belarus și-a montat o cameră de filmat în propriul apartament, care a surprins momentul în care este împușcat mortal de ofițerii KGB
Articolul următor